5 maart 2019

Stilstaand beeld van uitzending op 5 maart 2019

In Eindhoven wonen Tom en Judy in een zelfontworpen huis, helemaal gebouwd met hout, dat afkomstig is van bomen uit de buurt. De ontwerper van het huis is een bekende van Tom en Judy, namelijk hun dochter. Zij heeft het huis verplaatsbaar gemaakt, omdat haar ouders graag in de toekomst nog van woonplek willen wisselen. Zo zijn ze drie jaar geleden bijvoorbeeld al eens van het centrum naar hun huidige plek verhuisd. * Sharon maakt een heel vrolijk gerecht: koolrabipuree met 'dronken' kip. Zelf houdt ze het bij een watertje, maar dan wel één op smaak gebracht met fruit. * Boswachter Marieke Schatteleijn is zuidoostwaarts getrokken naar de Overasseltse- en Hatertse Vennen. Een reliëfrijk en gevarieerd gebied met glooiende rivierduinen, uitgestrekte natte en droge heidevelden, natuurakkers en natuurlijk véél vennen, meer dan twintig. Het is ook een van de leefgebieden van de das en de wrattenbijter. Zelfs in de winter is het hier kleurrijk en een bezoekje meer dan waard, wandelend, te paard of op de fiets.

Ook leuk om te kijken

  1. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Wonen in een klaslokaal
    7 december 2016

    Wonen in een klaslokaal

    In Amsterdam woont Belia samen met haar gezin in een voormalige school. In het hoge klaslokaal kozen zij bewust voor een open ruimte.

  2. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Frisse kleuren en vlakverdeling
    23 november 2016

    Frisse kleuren en vlakverdeling

    Francine brengt samen met Diana meer eenheid in Diana's woonkamer. Met frisse kleuren en vlakverdelingen wordt het als nieuw.

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Grafisch interieur Amsterdam
    26 februari 2019

    Grafisch interieur Amsterdam

    Interieurontwerper Rosa Winkel woont in een Amsterdams appartement. De buitenkant is historisch en authentiek, maar de binnenkant is volledig vernieuwd naar haar wensen

  4. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van LandinZicht Hilversum
    25 september 2018

    LandinZicht Hilversum

    Aan de rand van Hilversum en Loosdrecht ligt moestuin LandinZicht. Iedereen mag hier zelf, een keer in de week, groenten komen oogsten.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Perfecte broodbolletjes draaien
    21 februari 2017

    Perfecte broodbolletjes draaien

    Ramon bakt heerlijk bolletjes. Maar hoe draai je nou het perfécte bolletje? Hij laat het zien!

  6. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Het huis van Erik Gutter
    6 februari 2017

    Het huis van Erik Gutter

    Interieurontwerper Erik Gutter kocht in 2004 samen met zijn man een oud gedateerd en vervallen huis in 't Gooi. Hij verbouwt het ingrijpend.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ganzen overlast
    21 februari 2018

    Ganzen overlast

    Alain is in het Utrechtse Baambrugge. Hier ontmoet hij jager en slager Martijn en boer Dirco. Jaarlijks worden er duizenden ganzen geschoten. Niet voor de lol, maar vanwege het zogenoemde wildbeheer.

  8. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Strabrechtse heide
    2 oktober 2017

    Strabrechtse heide

    Marieke maakt een wandeling met collega Erik Schram over de Strabrechtse heide, de grootste aangesloten heide van Noord-Brabant.

Pagina's