6 oktober 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 6 oktober 2018

Wie het Friese Woudsend via de brug binnenkomt, ziet de imposante kerk uit 1912 al staan. Het is een opvallend gebouw, vooral door de ligging, direct aan het water. Spelend met een pepermuntje luisterde de kleine Hayo de Vries in deze gereformeerde kerk naar de preek. Nooit gedacht dat hij er vele jaren later zou gaan wonen. Hayo en Maaike hebben na een enorme verbouwing van twee jaar er een heel bijzonder woonhuis van gemaakt. Nog veel herinnert aan de periode dat de kerk in gebruik was; de tekstborden met de laatste palmen en gezangen die hier zijn gezongen hangen nog aan de muur. * Boswachter Marieke Schatteleijn gaat op de Utrechtse Heuvelrug op zoek naar reeën. Het is namelijk de periode van de reeënbronst, dé tijd van het jaar om voort te planten. Collega-boswachter Roel van Ark heeft een sterke fascinatie voor reeën en kan alles vertellen over deze bronstperiode. Hier komt bijzonder gedrag bij kijken van de dieren, zowel van de bokken, de mannetjes, als van de geiten, de vrouwtjes. Samen met Marieke is hij in Leersum op het Leersumse veld waar ze hopen met eigen ogen te zien hoe dat in de praktijk toegaat. * De 12-jarige Marrit uit het Friese Gorredijk wil graag een andere slaapkamer. Ze vindt haar kamer nu te druk, bovendien zitten de grote radiatorbuizen nogal in de weg. En de dominante kleur rood wil ze liever niet meer terug. Maar wat ze dan wel wil? Gelukkig zit interieurstylist Theo-Bert vol leuke ideeën om er een fijne ruimte van te maken. * Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbaar gerecht dat superlekker is: een Mexicaanse bonensoep met als bijgerecht gevulde avocado. De avocadovulling bestaat uit een heerlijke salsa met tomaat en een topping met krokante mais. En dan die soep: goedgevuld met bonen en groenten. Een prima maaltijd als je eens geen vlees wil eten. * In het Brabantse Oijen heeft Jop Roeland samen met zijn familie een restaurant en bierbrouwerij. Maar bier is niet het enige dat hier gemaakt wordt. Jop stookt hier ook zijn eigen limoncello.

Ook leuk om te kijken

  1. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van De wolf in Drenthe
    13 november 2018

    De wolf in Drenthe

    Voor het eerst sinds eind 19e eeuw, is in 2018 de wolf weer gespot in Nederland. Marieke is in de bossen van Drenthe om alles te weten te komen over het dier.

  2. Recept
    3.5
    Stilstaand beeld van Ramon & pattisier Mark
    17 april 2019

    Ramon & pattisier Mark

    Chef-kok Ramon Brugman mag buiten spelen. Hij is bij een oude bekende: chocolademaker Mark Schimmel.

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Ruimte en rust
    6 oktober 2016

    Ruimte en rust

    Christel en Olaf verruilden Eindhoven voor het landelijke dorpje Lith. Beiden hadden ze behoefte aan ruimte en rust.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Alain wandelt met bokken
    31 december 2018

    Alain wandelt met bokken

    Alain gaat langs bij Lydia van Maurik in Houten. In Nederland is er namelijk een geitenbokkenoverschot. Lydia wil verandering brengen het korte leven van bokken en stimuleert daarom verantwoorde vleeseters om bokkenvlees te eten.

  5. Recept
    3.67857
    Stilstaand beeld van Andijviestamppot met zoete aardappel
    28 maart 2017

    Andijviestamppot met zoete aardappel

    Sharon bereidt een betaalbare andijviestamppot met zoete aardappel, pittige merguez worstjes en een groetesaus.

  6. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Van garage tot woon- en werkruimte
    12 oktober 2015

    Van garage tot woon- en werkruimte

    Hoe maak je van een garage een unieke woon- en werkruimte? We kijken binnen bij een oude garage die met veel hergebruikte materialen is omgetoverd tot een bijzondere plek.

  7. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Konikpaarden in Horsterwold
    12 februari 2016

    Konikpaarden in Horsterwold

    Boswachter Marieke is in het Horsterwold. Zij heeft daar als kind gewoond, dus is heel benieuwd...

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Verantwoorde snackbar
    20 januari 2016

    Verantwoorde snackbar

    In Eindhoven staat een unieke snackbar. Alles is duurzaam, verantwoord én ze maken alles zelf! Wat dacht je van walnoten-linzenburgers, risotto-caprese-ballen en wildballen?

Pagina's