7 oktober 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 7 oktober 2017

Orly en Rob Buijs wonen met hun samengestelde gezin in een monumentaal pand in zilverstad Schoonhoven. Lang geleden was hun huis, hoe kan het ook anders, een juwelier. Sinds een jaar woont het stel hier samen en heeft Orly het huis een flinke metamorfose gegeven. Eentje met heel veel kleur. Orly is kunstenares en ontzettend creatief en dit zie je overal terug in het huis. Heel bijzonder is wel het plafond van hun loungeplekje. Dat bestaat uit platen uit New York, geverfd in Orly's favoriete kleur turquoise.

Chef-kok Ramon Brugman kiest voor vis en voor een gerecht met een Aziatische touch. Hij maakt een snelle maaltijd met zalm, sesam, noedels en groene groenten.

In het Brabantse Oud Gastel woont en werkt Ineke Groenendijk op een voormalige boerderij. Hier is zij dag in, dag uit druk met haar grote passie, haar mediterrane miniatuurezels. Mini-ezels komen oorspronkelijk van Sardinië en Sicilië en omdat ze op een eiland voorkwamen zijn ze altijd klein gebleven. In een aparte kraamkamer komen jaarlijks diverse veulens ter wereld. Voor Ineke zijn de mini-ezels inmiddels zo haar lust en haar leven dat ze niet meer op vakantie gaat, want het buitenleven en het werken met de dieren is haar ultieme ontspanning.

Helly Scholten heeft altijd al volledig zelfvoorzienend willen leven. En deze kans krijgt ze door een experiment van studenten van de Hogeschool Rotterdam. Nu woont ze samen met haar twee dochters in een bijzondere ecologische kaswoning in Rotterdam. Het gezin verbouwt er eigen groente in de kas en eet geheel zelfvoorzienend.

En culinair schrijver Nadia Zerouali is in het Zuid-Hollandse Hendrik Ido Ambacht waar fruitboomdeskundige Wouter den Boer haar op een bijzondere plek welkom heet. Een oogverblindend mooi perenbomenlaantje geeft Nadia inspiratie voor een lekker gerecht met peren.

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Zeeuwse Hierbas
    3 november 2016

    Zeeuwse Hierbas

    Leon en Milton plukken kruiden in Zeeland met sterrenchef Syrco Bakker. Hij maakt hier Zeeuwse Hierbas mee.

  2. Recept
    3.75
    Stilstaand beeld van Pasta van kikkererwtenmeel
    31 oktober 2016

    Pasta van kikkererwtenmeel

    Sharon de Miranda maakt zelf pasta van kikkererwtenmeel. Een snelle maaltijd, met een saus van geitenkaas en pompoen.

  3. Recept
    3.5
    Stilstaand beeld van Pastinaak stamppot
    17 januari 2017

    Pastinaak stamppot

    Sharon maakt een stamppot met de lievelingsgroente van collega-kok Ramon: pastinaak.

  4. Eten & Drinken
    20 december 2017

    Wijntips bij het dessert

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Nadia gaat wildplukken
    16 november 2017

    Nadia gaat wildplukken

    Nadia is in een gevarieerd natuurgebied in Den Haag: Westduinpark. Dit is een van de lievelingsplekken van Edwin Cornelissen. Deze 'bosbaas' werkt bij Duurzaam Den Haag en is wildplukgids.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Koken met bloemen!
    10 november 2015

    Koken met bloemen!

    Alain gaat op bezoek bij een food designer! Hij gaat de uitdaging aan en kookt een gerecht met eetbare bloemen.

  7. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Boerderij in Doesburg
    17 januari 2017

    Boerderij in Doesburg

    In één van de laatste boerderijen in het vestingstadje Doesburg wonen Jo-Anne en Harm-Jan met hun dochter Cathelijne.

  8. Recept
    2.714285
    Stilstaand beeld van In verveine gestoofde rabarber met kokosroom
    17 mei 2018

    In verveine gestoofde rabarber met kokosroom

    Nadia is in Heemskerk bij Jaap en Marcel, vader en zoon. Rabarber nu hetgeen waar zij hun ziel en zaligheid in leggen. Daar maakt Nadia een lekker en kleurrijk gerecht van.

Pagina's