8 januari 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 8 januari 2018

Het is liefde op het eerste gezicht als Adriëtte Huyben in het centrum van het Brabantse Gilze een herenhuis uit 1901 bezichtigt. In de vorige eeuw werd dit herenhuis gebouwd door rijke leerlooiers. Tijdens de verbouwing kwamen de meest mooie, originele elementen tevoorschijn, waaronder bijzondere tegels, paneeldeuren en ornamenten van engeltjes. Adriëtte houdt zelf ook van decoreren en heeft het huis in een aantal jaren helemaal naar haar zin gemaakt.

Een snelle en toch lekkere, bijzondere maaltijd, dat maakt chef-kok Sharon de Miranda. Ze maakt een vegetarische burger op basis van champignons. Daarbij serveert ze een aardappelknoflookpuree en een bietensalade.

In het prachtige Noord-Brabantse dorp Maarheeze wonen Wim en Hannie Guns al jaren met veel plezier midden in het bos op landgoed Kamersven. Hoewel ze 25 jaar geleden niets met tuinieren hadden, is het nu hun grootste gedeelde passie. In de afgelopen jaren hebben ze beetje bij beetje de grond om hun huis aangelegd en met elke meter nam het plezier toe. Inmiddels is het een indrukwekkende tuin geworden die wordt getypeerd door vormen, rondingen en scherpe lijnen.

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    9 mei 2018

    Boodschappenlijstje live koken

    Aanstaande dinsdag 15 mei kan je voor de tweede keer live meekoken met Ramon op Facebook! Na de...

  2. Recept
    3.47826
    9 oktober 2018

    Frietjes stoofvlees

  3. Recept
    4.30769
    Stilstaand beeld van Strudel van spinazie en feta
    27 februari 2017

    Strudel van spinazie en feta

    Ramon maakt een snelle maaltijd, een lekkere winterse Strudel. Een Griekse variant: een strudel met een vulling van spinazie en feta.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Aardperen eau-de-vie
    12 februari 2016

    Aardperen eau-de-vie

    Chef-kok Léon Mazairac ontmoet twee gedreven ondernemers die de handen ineen hebben geslagen. Met...

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Algerijns gerecht
    16 mei 2018

    Algerijns gerecht

    Vandaag is het de eerste dag van de ramadan. Alain ontmoet chef-kok Laurent, die werd geboren in Algerije maar nu een restaurant runt in Amsterdam. Samen maken zij harira.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Historische tuin Amelishof
    20 september 2018

    Historische tuin Amelishof

    Al twintig jaar zorgen Michel en Mariëlle met liefde voor de historische moestuin Amelishof. Op deze plek is de liefde tussen de twee én de tuin opgebloeid.

  7. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Besdragende maretak
    22 december 2016

    Besdragende maretak

    Ad vertelt over zijn bijzondere collectie planten en met name over zijn trots: de besdragende maretak, in de feestdagen beter bekend als mistletoe.

  8. Recept
    3.8
    Stilstaand beeld van Falafel en hummus maken
    25 januari 2016

    Falafel en hummus maken

    Chef-kok Sharon pleit voor zelf maken in plaats van kant en klaar kopen en laat daarom zien hoe je makkelijk en betaalbaar falafel en hummus maakt.

Pagina's