8 maart 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 8 maart 2017

Mirjam van der Werff en Angela Vlot kennen elkaar uit de horeca, waar ze onder andere bij de ontbijtjes jam serveren. Altijd dezelfde 'oubollige' jam. Dat kan anders, dachten ze. Bij de groenteboer kopen ze afgekeurde groenten en fruit, waarmee ze gaan experimenteren. De eerste test is meteen een succes: peren-vanille jam. Inmiddels maken ze hun jam beroepshalve; ze werken zich een slag in de rondte maar zijn heel gelukkig. Een greep uit hun assortiment: spicy tomaten jam, appel karamel & zeezout jam, port & vanille jam, en zelfs een courgette & basilicum jam. Culinair expert Alain Caron gaat de dames helpen schillen en kookt een gerecht dat past bij één van hun jams

Hanny en Dick Marree worden al lang geleden verliefd op het Drentse landgoed Diependal. En dan met name op de oude kapschuur aan de rand van natuurgebied Hijkerveld. Jaren later wordt de droom om er te wonen werkelijkheid en nu genieten ze van ál het natuurschoon. De woning zelf hebben ze grondig gerenoveerd met een mix van oud en nieuw. Door het aanbrengen van veel licht en open ruimtes hebben ze aan alle kanten vanuit hun huis een prachtig uitzicht.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    4.34375
    Stilstaand beeld van Rollade van buikspek met zuurkool
    30 oktober 2019

    Rollade van buikspek met zuurkool

    Het is herfst in de keuken van chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt een rollade van buikspek, gevuld met zuurkool, met daarbij gebakken paddenstoelen en een puree van knolselderij.

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Kamperen in het Kuinderbos
    2 januari 2018

    Kamperen in het Kuinderbos

    Marieke gaat er zelf natuurlijk graag op uit en blijft dan het liefst dichtbij de natuur. Nou is er bij haar collega Harco Bergman in het Kuinderbos een fantastische natuurcamping met hele bijzondere logeerplekken.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Soesterknollen
    11 december 2018

    Soesterknollen

    Pieter teelt als enige in Nederland de vergeten Soester knol. Nadia gaat er verhaal halen en maakt er uiteraard een heerlijk gerechtje mee.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Hereford koeien
    1 maart 2017

    Hereford koeien

    Léon is bij Giel Hermans. Giel heeft een kudde van 400 Hereford runderen. Dit rustige koeienras graast 's zomers in natuurgebieden, maar in de winter staan de meeste dieren in een bijzondere stal.

  5. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Wereldkeuken Amsterdam Bijlmer
    22 februari 2019

    Wereldkeuken Amsterdam Bijlmer

    Culinair expert Alain Caron gaat op culinaire wereldreis in Amsterdam Zuid-Oost. In een tot food court omgebouwde parkeergarage komen talrijke keukens vanuit alle windstreken samen.

  6. Recept
    3.8
    Stilstaand beeld van Salade van asperges
    5 mei 2017

    Salade van asperges

    Leon en Lendl ontmoeten siroopmaker Maidie van den Bos in Rotterdam. Bij haar drankjes en cocktails maakt een mooi gerecht met asperges.

  7. Recept
    4.25
    Stilstaand beeld van Zaalouk en salade
    3 december 2018

    Zaalouk en salade

    Ramon maakt een heerlijk Marokkaans gerecht; Zaalouk met msemen en salade van granaatappel, pompoen en pompoenzaad. Een heerlijk én betaalbaar gerecht.

  8. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van takken naar tuintags
    15 september 2016

    Van takken naar tuintags

    Je eigen gemaakte tuin tags. Nooit meer verwarring over welke kruiden je allemaal hebt staan.

Pagina's