8 november 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 8 november 2017

In Amsterdam ontmoet culinair expert Alain Caron een man met een passie voor tafelzuren: Oos. Je kent het vast: Amsterdamse uien in het zuur, zilveruitjes, augurken...noem maar op. De zurenpassie zit kennelijk in de genen, want ook Oos' grootvader was al inlegger. Oos vindt het een uitdaging om te experimenteren met nog veel meer producten die in het zuur kunnen worden ingelegd en samen met sterrenchefs verzint hij regelmatig nieuwe producten. Alain wil dat inleggen ook wel eens proberen.

En BinnensteBuiten is nogmaals te gast op landgoed Singraven in Denekamp. Rentmeester Kees-Jan Meijer kent het park op zijn duimpje en leidt ons rond door de bossen van het landgoed. Met een beetje geluk kom je hier in alle vroegte reeën tegen. Het eeuwenoude landgoed heeft ook een arboretum waar vrijwilliger Leo Schoolkate al heel wat uurtjes heeft doorgebracht. In dit arboretum verzamelde de laatste eigenaar van Singraven vele bijzondere bomen. Een pareltje van een landgoed, zéker in de herfst.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Leon ontdekt azijn in Middelburg
    5 januari 2018

    Leon ontdekt azijn in Middelburg

    In het Middelburg heeft Mari-Anne Roelse haar eigen azijn-atelier. Leon gaat bij haar langs om de authentieke producten te proeven.

  2. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van stuk leer naar zonnebrillenhoes
    6 april 2017

    Van stuk leer naar zonnebrillenhoes

    De zonnebril is inmiddels weer hard nodig. Maar heb jij ook nog een saai hoesje? Maak zelf een...

  3. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Upcycle champagneglas
    29 december 2016

    Upcycle champagneglas

    Maak je champagneglas voor oud en nieuw net even iets mooier! Op een makkelijke manier kan je net...

  4. Recept
    3.933335
    Stilstaand beeld van Bruine bonensoep
    21 februari 2017

    Bruine bonensoep

    Nog een paar dagen en dan barst het carnaval in grote delen van ons landweer los. Daarom maakt Ramon een lekker en makkelijk carnavalsgerecht.

  5. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van wc-rol naar servetringen
    22 december 2016

    Van wc-rol naar servetringen

    Gooi je toiletrollen niet weg! Hier kan je ook een leuke kerstbestemming voor maken. Maak er...

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Verslaafd aan bonsaiboompjes
    24 november 2015

    Verslaafd aan bonsaiboompjes

    Hoe maak je zo’n Japans Mini-Boompje? Hoe hou je die bij? Zijn passie is uitgegroeid tot zijn beroep. Teunis Jan geeft cursussen en verkoopt zijn boompjes.

  7. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Een eigen kas voor het kantine-eten
    4 november 2015

    Een eigen kas voor het kantine-eten

    Voor het meest duurzame industrieterrein van Europa, in Nederland, is een eigen kas gebouwd. Hieruit komt het eten uit de kantine!

  8. Recept
    4.24
    Stilstaand beeld van Tofu pannenkoeken
    26 oktober 2017

    Tofu pannenkoeken

    Sharon bakt pannenkoeken. Maar dit keer zonder stroop, suiker of appels: ze maakt hartige pannenkoeken van onder meer tofu en sojamelk. Daarbij maakt ze chimichurri bij (een pittig sausje) én een salade van gegrilde courgette.

Pagina's