9 december 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 9 december 2017
In Abcoude staat een patriciërshuis uit 1875. Een huis als deze werd vroeger bewoond door patriciërs: zeer voorname, niet adellijke personen of regenten. Nu wonen sinds vijf jaar Jan en Judith hier met hun drie kinderen. Als ze het kopen, is het een groot spookhuis, na de grondige verbouwing is het een warm familiehuis geworden waar nog veel mooie authentieke planfonds en bijzondere muurschilderingen te zien zijn. Voor Jan kleeft er aan ieder object of aan iedere ruimte een verhaal. Zijn belangrijkste verzamelingen zijn Delfts aardewerk, gitaren en auto's. * Chef-kok Sharon de Miranda maakt een soort fish & chips...maar dan anders! Wat dacht je van patat van zoete aardappel (groente dus!) en gevulde makreel. En dat zíet er lekker uit! Doet ze er nog even een heerlijke dip bij met onder andere avocado, crème fraiche, peterselie, koriander en Spaanse peper. En dan is het nog een snelle maaltijd ook. Niks meer aan doen: aan tafel! * Wat zitten ze er bijzonder bij! Langs de weg... op de lantaarnpalen, op de elektriciteitssnoeren in de middenberm of gewoon op een paaltje in een weiland langs de afslag: de vogels van Nederland zijn grotendeels gewend aan onze auto's en rijstijl. Ze maken zelfs gebruik van de verkeersslagaders in het land, voor weidsheid of om een aangereden diertje op te pikken als makkelijke prooi. Vogelaar en bioloog Camilla Dreef gaat kijken bij een omstreden stuk snelweg en hoopt wat paalzitters te zien! * Culinair expert Alain Caron is in Dalfsen bij de ambachtelijke slagerij van John en zijn zoon John Benno. Twee gedreven vakmannen die met liefde en passie een grote sortering worsten, hammen, paté en andere vleeswaren maken. De slagerij is hun leven en het belangrijkste ingrediënt voor hun producten: tijd! Tijd om te laten rijpen, geduld om dat proces zijn gang te laten gaan... dáár gaat het om in het slagersvak, weet John.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Grutto
    19 april 2016

    Grutto

    Eens per jaar laat boer Geysel zijn landje onder water lopen. Dat levert elk jaar weer slikken en...

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Landgoed De Wiersse
    10 mei 2016

    Landgoed De Wiersse

    Landgoed De Wiersse in de Achterhoek heeft een 16 hectare grote tuin. Aangelegd in zichtlijnen...

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Hoe maak je paté?
    14 oktober 2015

    Hoe maak je paté?

    Culinair expert Alain maakt paté met één van de beste worstmakers van Nederland.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wodka van tulpen
    30 september 2017

    Wodka van tulpen

    Alain bij John Huijberts die biologische tulpenbollen kweekt. Bijzonder is dat deze bollen geschikt zijn om verwerkt te worden tot tulpenwodka!

  5. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van puzzel naar decoratieletter
    12 januari 2017

    Van puzzel naar decoratieletter

    Dit is hartstikke leuk om met en voor kinderen te maken! Simpel met wat oude puzzelstukjes maar wel heel leuk!

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Buffelmozzarella in Denekamp
    27 september 2017

    Buffelmozzarella in Denekamp

    Alain ontmoet in het Twentse Denekamp Andra Westerhoff en Alfons Blokhuis. Zij maken op ambachtelijke manier buffelmozzarella.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Zeeuwse bottarga
    20 september 2017

    Zeeuwse bottarga

    Alain gaat met de familie Bout op jacht naar harders in de Zeeuwse wateren. Moeder van het gezin maakt van de harder een Italiaanse specialiteit: bottarga.

  8. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Natuurboerderij Swaluwhof
    24 november 2017

    Natuurboerderij Swaluwhof

    Linda de Vries heeft een fantastische natuurboerderij in het Noord-Hollandse Zuidermeer. Ze houdt enorm van dieren, maar heeft een zwak voor dieren met een vreemd uiterlijk.

Pagina's