9 november 2015

Stilstaand beeld van uitzending op 9 november 2015

Deze week is de Nationale Duurzame Huizen Route en openen een groot aantal huiseigenaren vrijwillig hun deuren om te laten zien hoe ze hun huis duurzamer hebben gemaakt. Zo bouwden de architecten Martine en Hans hun eigen moderne schuurwoning op een landgoed in Delden. Naast diverse duurzame snufjes is de blikvanger in het huis een van de vloer tot aan het plafond reikend raam dat Martine en Hans ervaren als een levend schilderij.

Bamboe is in! Je ziet het tegenwoordig overal. Er zijn woekerende maar gelukkig ook steeds meer niet woekerende soorten. Jos en Gerry van der Palen weten alles over deze grassoort. Het begon met zes stekjes, meegenomen van verre reizen. Inmiddels staan er 300 tot 400 bamboesoorten in zijn kijktuin waarvan sommige wel 15 meter hoog.

Chef-kok Sharon de Miranda kookt vandaag een betaalbare maaltijd met een kaas die nog niet zoveel wordt gebruikt. Halloumi is een kaas gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenmelk, soms ook met toegevoegde koeienmelk. Dit kaasje heeft een hoog eiwitgehalte en is daarom geschikt om te grillen. Dan smelt de kaas niet, maar krijgt een krokant korstje.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    4.42857
    Stilstaand beeld van Köfte met een salade van kikkererwten
    13 september 2016

    Köfte met een salade van kikkererwten

    Ramon maakt een betaalbare maaltijd. Een köfte met een salade van kikkererwten.

  2. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Courgetteburger met wilde rijst salade
    17 september 2019

    Courgetteburger met wilde rijst salade

    Sharon maakt een heerlijke, vegetarische burger van courgette.

  3. Recept
    3.77778
    Stilstaand beeld van Boekweitwraps met hummus
    11 december 2017

    Boekweitwraps met hummus

    Sharon maakt een lekkere en snelle maaltijd voor vier personen. Met boekweitmeel maakt ze wraps en hummus.

  4. Recept
    4.179105
    Stilstaand beeld van Surinaamse zuurkool
    24 oktober 2016

    Surinaamse zuurkool

    Sharon maakt een betaalbare maaltijd: Surinaamse zuurkool.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wat drink je bij Canard à l'orange?
    21 december 2016

    Wat drink je bij Canard à l'orange?

    Wat is nou de lekkerste wijn bij Canard à l orange? Dat vertelt Sommelier Lendl Mijnhijmer.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Vegan bakery Zaandijk
    22 januari 2019

    Vegan bakery Zaandijk

    Yvonne en Bunyamin maken zo'n tachtig vegan producten in hun bakkerij in Zaandijk. Nadia neemt een kijkje, proeft erop los en maakt samen met de bakkers een nieuw product.

  7. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Snorkelen in Millingerwaard
    31 oktober 2017

    Snorkelen in Millingerwaard

    Voor een clownvis moet je ver weg, maar boswachter Marieke weet dat je in bepaalde maanden mee kan met de boswachter om te snorkelen in het kwelwater van de Millingerwaard.

  8. Recept
    4.6
    Stilstaand beeld van Verveine Ruinerwold
    6 september 2019

    Verveine Ruinerwold

    In het Drentse Ruinerwold gaat chef-kok Leon Mazairac op bezoek bij een bijzonder kruidenbedrijf.

Pagina's