9 november 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 9 november 2017
Verscholen tussen het groen in Holten ligt villa Capanna, letterlijk vertaald uit het Italiaans: een hut voor twee verliefde mensen die eigenlijk geen huis nodig hebben. Dat zegt alles over de bijzondere bewoners. Als Rita Beldman en Paul de Goede elkaar vier jaar geleden leren kennen, komen ze er namelijk achter dat ze dezelfde woonideeën hebben op het gebied van ecologisch wonen. Samen bouwen ze een duurzaam huis van natuurlijke materialen, dat helemaal bedekt is met groen. Niet alleen het huis is een heerlijke leefhuis geworden, ook de tuin die is ingericht volgens permacultuur, is een plek om dagelijks van te genieten. Chef-kok Ramon Brugman bereidt vandaag tataki van tonijn. Tataki klinkt alsof het een ingrediënt is, maar dat is het niet. Het is een manier van bereiden uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis bijna rauw worden opgediend. Het wordt kort geroosterd en dan gemarineerd. Dit kan dus alleen met verse vlees of vis die geschikt is voor rauwe consumptie. Bij de tataki van tonijn maakt Ramon wasabimayonaise, zoetzure komkommerrolletjes, oosterse vinaigrette en zoete oosterse uitjes. Bernadet van der Veen is dé bomenvrouw van Zwolle. Deze natuurgids heeft zich verdiept in de geschiedenis van allerlei groen. Zo weet zij welke bomen de duurste zijn van Zwolle of wat het heilige hout is, dat bij de basiliek groeit. Els vraagt zich af of Napoleon verantwoordelijk is voor de aanplant van de platanen. Ze geven goede schaduw voor het voetvolk en doen later dienst als wensboom waar je zakdoekjes in knoopt. Een wandeling door het groen en grijs van Zwolle.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Voormalige garage
    17 oktober 2016

    Voormalige garage

    Jaap en Moniek wonen in een huis dat eerst een garage, toen een houtzagerij en daarna atelier was...

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Met alles koken
    3 mei 2017

    Met alles koken

    Chef-kok Nel Schellekens uit Winterswijk heeft bij het koken een missie; 0% waste, 100% taste! Ze kookt van kop tot kont en van schil tot pit. Alain gaat met haar op pad.

  3. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Tartine met insectensalade
    18 november 2015

    Tartine met insectensalade

    Alain weet een lekkere salade te maken met insecten.

  4. Recept
    3.57143
    Stilstaand beeld van Gegrilde dorade met een couscoussalade
    19 september 2016

    Gegrilde dorade met een couscoussalade

    Ramon maakt een snelle dorade van barbecue met een salade van couscous.

  5. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Kasteel Sterkenburg
    5 oktober 2016

    Kasteel Sterkenburg

    Bij Driebergen ligt een van de oudste kastelen van Nederland, ridderhofstad Sterkenburg.

  6. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Loft in oude likeurstokerij
    12 december 2017

    Loft in oude likeurstokerij

    Midden in Amsterdam wonen Annemarie van der Ven en Boy Hartsuiker in hun ruimtelijke loft. Een bijzonder pand uit 1908 met een geschiedenis...

  7. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Kasteel Amerongen
    21 maart 2016

    Kasteel Amerongen

    In de uiterwaarden van de Nederrijn ligt kasteel Amerongen. De tuin wordt onderhouden door de...

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van 45 soorten knoflook
    10 oktober 2016

    45 soorten knoflook

    Alain gaat bezoek bij Kees in Leusden die maar liefst 45 soorten knoflook teelt.

Pagina's