9 oktober 2015

Stilstaand beeld van uitzending op 9 oktober 2015

Bierexpert Fiona de Lange en chef-kok Alain Caron nemen exclusief een kijkje in de keuken van bierbrouwerij Abdij Maria Toevlucht in Zundert. Dit is een van de twee echte trappistenbierbrouwerijen van ons land. Wat maakt trappistenbier nou zo bijzonder en hoe brouwen de monniken dit bier? Alain laat zich ter plekke inspireren om een gerecht te maken dat prima bij dit bier past.

We nemen een kijkje in een bij een ECO-huis met een ontroerend verhaal. Maurice en Ingrid Beijk bouwden met eigen handen een duurzame woning. Op het stuk grond dat ze kochtten ter nagedachtenis van hun overleden dochter. Een kangaroe-woning waar 2 huishoudens onder 1 kap kunnen wonen. En toch zijn ze met elkaar verbonden.

Martin Stuger is een creatieve hovenier met een enorme kennis.  Zijn hart ligt bij spelen met ruimte, kleuren en beplanting.  Met zijn expertise helpt hij vastgelopen groen-liefhebbers uit de brand. Zo kan kinderdagverblijf hulp gebruiken bij het integreren van de fietsenstalling in haar ecologische en educatieve tuin.

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Leon ontdekt azijn in Middelburg
    5 januari 2018

    Leon ontdekt azijn in Middelburg

    In het Middelburg heeft Mari-Anne Roelse haar eigen azijn-atelier. Leon gaat bij haar langs om de authentieke producten te proeven.

  2. Recept
    2.666665
    Stilstaand beeld van Vanille-ananas dessert
    15 februari 2017

    Vanille-ananas dessert

    Alain is in Bleiswijk waar hij de zogenaamde nedervanille proeft. Hij maakt twee heerlijkse dessert met vanille.

  3. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Gevulde dadels en dadel-shake
    23 januari 2018

    Gevulde dadels en dadel-shake

    Nadia ontmoet de vrienden Jochem en Yousef. Zij halen dadels naar het westen vanuit Saoedi-Arabië. Daar weet Nadia wel een lekker hapje mee te maken.

  4. Recept
    4.06154
    Stilstaand beeld van Cassoulet en tarte tatin
    28 februari 2018

    Cassoulet en tarte tatin

    Ramon maakt de klassieker cassoulet en een tarte tatin van peren.

  5. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Onderhoudsvrije tuin
    16 december 2015

    Onderhoudsvrije tuin

    In IJsselstein staat een tuin vol woekerend groen. Martin geeft tips voor een onderhoudsvrije tuin. Ook gaat er gesnoeid worden en krijgen de tegels een duurzame hoofdrol.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Met aandacht voor natuurbeheer
    5 december 2017

    Met aandacht voor natuurbeheer

    Melkveehouder Pelleboer in Zwolle komt uit een lang geslacht van boeren. Hij is het twintig jaar geleden 'anders gaan doen' dan zijn voorouders en was een van de eerste boeren met aandacht voor natuurbeheer.

  7. Recept
    4.242425
    Stilstaand beeld van Appel-victoriataartje
    26 april 2018

    Appel-victoriataartje

    Ramon stort zich vandaag op een traktatie: een appel-victoriataartje. Een taartje van stevig korstdeeg dat wordt gedecoreerd met amandelschaafsel en slagroom. Wie wil er een stukje?

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wijn en alcoholvrije bubbels
    7 april 2017

    Wijn en alcoholvrije bubbels

    Arina en Diederik hebben een wijndomein in de Betuwe. Zij produceren allerlei dranken, met en zonder alcohol, waar je zó de lente mee in kan.

Pagina's