Binnenkijken bij ontwerpers

Ontwerpers maken huizen en interieurs mooier, maar hoe pakken ze hun eigen stulpje aan? BinnensteBuiten neemt een kijkje en houdt de oren gespitst voor gouden tips.

Op bezoek bij Piet Boon in landelijk Oostzaan

Hij ontwerpt meubels, interieurs, huizen en complete wijken. Piet Boon is een begrip. Hij houdt van soberheid en strakke lijnen. Thuis neemt hij het liefst een duik in zijn buitenzwembad of zit knus op zijn verwarmde veranda. Piet laat ons zijn stulpje zien en geeft tips.

Binnenkijken in het privéhuis van Piet Boon | 16 oktober 2015

De landheren van een voormalig jachthuis

Rustieker en kleurrijker is het landhuis van de Belgische ontwerpers Jean-Philippe, Jean-Paul en Frank. Het voormalig jachthuis staat op een steenworp afstand van Brugge en was bij hun intrek in 2005 al drie decennia niet bewoond. Het destijds zielloze pand ademt dankzij hun creatieve ontwerpen nu een magische sfeer.

Middeleeuws landhuis Brugge | 7 november 2018

Van kantoor naar designwoning

Designbehang siert de muren van het historische Haagse pand waar ontwerper Rick Vintage met zijn dochters woont. Het gebouw doet oorspronkelijk dienst als kantoor, maar wanneer Rick en zijn vrouw uit elkaar gaan besluit hij er te gaan wonen. Hoe maak je van een grote, kille ruimte een knus thuis? Rick doet het je voor. 

Behangparadijs Den Haag | 12 april 2019

Gedurfde ontwerpen in Amsterdams grachtenpand

Madelon Oudshoorn Spaargaren is een interieurontwerper die met extravagante keuzes kosmopolitische interieurs neerzet. Uit de hele wereld haalt zij haar inspiratie en dat zie je terug in haar huis aan de Amsterdamse Keizersgracht bomvol exotische prints en rijke kleuren.

Kosmopolitisch grachtenpand in Amsterdam | 12 juli 2020

Van vervallen boerderij tot licht gezinshuis

Een door natuur omringde langgevelboerderij uit 1890 bij Eindhoven is het canvas van ontwerpersduo Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk. Bij toeval lopen ze er tegenaan en besluiten het totaal vervallen pand te slopen en opnieuw naar eigen smaak op te bouwen. Oog voor design hebben ze allebei, maar hoe pakken ze deze monsterklus aan?

Beroemd ontwerpersduo | 5 februari 2016

Iconisch Van Schijndelhuis

Vlak achter de Domtoren ligt het woonhuis van de overleden architect Mart van Schijndel en zijn vrouw Natascha Drabbe. Een verscholen onderkomen vol vernuftige details en slimme oplossingen. Natascha geniet nog steeds van de rust en de ruimte en ziet erop toe dat het huis blijft zoals Mart het bedacht. Wel voegde ze een knusse leeshoek toe, uiteraard met designloveseat.

Van Schijndelhuis Utrecht | 19 oktober 2020

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!