8 minuten

Gemakkelijke loempiataart met frisse limoen-gembersaus

Onze chef-kok Sharon maakt een crunchy Aziatische loempiataart bomvol groenten met een frisse en zelfgemaakte limoen-gember saus. Snel voor elkaar, lekker in de oven en knapperig dat 'ie is. Deze wil dit weekend nog maken!

 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 8
    loempiavellen
  • 1
    paksoi
  • 1
    bosje lente ui
  • 50 gr
    pinda's
  • 150 gr
    geraspte wortel
  • 150 gr
    taugé
  • 3
    tenen knoflook
  • 75 gr
    glasnoedels
  • 1
    Spaanse peper
  • 2 el
    sojasaus
  • 3
    eieren
  • scheutje olijfolie
  • Voor de limoen-gembersaus
    150 gr
    gember
  • 250 gr
    witte basterdsuiker
  • 3
    limoenen
  • 2
    limoenbladeren
  • 250 ml
    water
  • zout
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

  2. Ontdooi de loempiavellen. Snijd de lente-ui en de paksoi klein. Hak de Spaanse peper en de tenen knoflook fijn. 

  3. Maak de glasnoedels volgens de verpakking. Verhit een wok met een scheutje olie en fruit hierin het pepertje en de knoflook. Voeg de lente-ui, wortel en de paksoi toe en roerbak het voor ongeveer één minuut. Voeg de glasnoedels en de taugé toe en verwijder de pan van de warmtebron.

  4. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in en plaats één loempiavel op de bodem. Leg vervolgens zes vellen in de vorm om de randen te bedekken, met de helft van elk vel over de rand van de vorm. Houd één vel achter en schep dan de vulling in de vorm. 

  5. Klop de eieren los en giet dit over de vulling. Verdeel vervolgens de pinda’s er overheen. Leg dan het laatste loempiavel in het midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dicht is. 

  6. Bestrijk de bovenkant licht met olie en bak het voor ongeveer 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

  7. Voor de gembersaus: breng het water met de suiker aan de kook. Rasp de limoen en de gember en voeg pas toe aan het suikerwater, zodra het kookt. Pers ook het sap van de limoenen erbij. Laat ook het limoenblad even meekoken. Voeg een snufje zout toe. Laat het koken totdat het mooi is ingedikt. Als laatste haal je het door een zeef. 

  8. Geniet van je loempiataart!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda