9 minuten

Ramon maakt een sneeuwster met zelfgemaakte advocaat

Pasen staat voor de deur en daarom tovert chef-kok Ramon Brugman een heerlijke sneeuwster op tafel. De belangrijkste smaakmaker van deze taart is advocaat en die maakt Ramon zelf. Smullen maar!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 5
  • Voor het beslag
    4
    eieren
  • 120 gr
    suiker
  • 120 gr
    bloem
  • rasp van een citroen
  • Voor de advocaat
    250 ml
    brandewijn
  • 10
    eierdooiers
  • 200 gr
    suiker
  • 1
    vanillepeul
  • Voor de vulling
    120 gr
    mascarpone
  • 300 ml
    slagroom
  • 40 gr
    suiker
  • 5 el
    advocaat
  1. Zorg dat alles afgewogen klaar staat. Zet de oven aan op 180 graden en smeer je bakvorm in. 

  2. Klop de eieren op in een bak met een mixer. Voeg de suiker toe en laat het mixen totdat het een stevig beslag wordt. Je ziet de kleur veranderen van geel, naar lichtgeel/wit.

  3. Giet het beslag in de taartvorm en zet het in het midden van de oven. Bak 20 tot 30 minuten (meestal 25 minuten) tot deze gaar is. Haal de taart eruit en laat het volledig afkoelen.

  4. Voor de advocaat: meng de tien eidooiers met de suiker. Bewaar het eiwit van deze eieren om bijvoorbeeld meringues te maken. Schraap vervolgens de vanillepeul leeg. Voeg dit toe aan het eidooier mengsel. 

  5. Vul een pan met een laag water. Stop vervolgens een kom in deze pan met water. Verwarm de pan en doe het eidooier mengsel in de kom. Let op: blijf goed roeren, want de eidooiers gaan straks garen en anders krijg je klontjes. 

  6. Voeg de brandewijn toe en blijf het mengsel doorroeren boven de pan met water (au bain marie) tot deze 62 graden is geworden. Meet dit met een thermometer. Als het 62 graden is, haal je de advocaat gelijk van het vuur af. Zet de kom met advocaat in een bak waar ijswater in zit. Blijf weer roeren tot de advocaat koud geworden is. Doe het in schone flesjes.

  7. Klop de slagroom luchtig samen met de suiker. Klop de mascarpone op, samen met de slagroom.

  8. Snijd de taart doormidden en bestrijk de onderste laag met een flinke laag van het mascarpone-slagroommengsel. Spuit in het midden een dikkere laag (een soort torentje). Er ontstaat dan een geul en daar schenk je de advocaat in. Strijk de geul een beetje dicht. Draai de bovenkant om en snijd in het midden een ster. Draai de bovenkant om en leg deze weer op de taart. Bestrooi met poedersuiker.

  9. Geniet van je taart met advocaat!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets