BinnensteBuiten

In het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten wordt de kijker dagelijks, op TV én online, getrakteerd op een gepassioneerde en duurzame dosis huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken.

Foto BinnensteBuiten
© ShotbySheena

Over BinnensteBuiten

BinnensteBuiten biedt binnen- en buitenshuis een kijkje waarbij mensen vol liefde en passie op een inspirerende manier vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur, indrukwekkende (moes)tuin of duurzaam geproduceerde (streek)producten. Onderwerpen zijn onder meer: een duurzaam huis van boomstammen, een tot woonhuis verbouwde werfkelder, bijenkassen op het dak, boksende hazen, oesterzwammen kweken op koffiedik, een moestuin voor de hele buurt of een oogverblindende bloementuin.

In BinnensteBuiten vertellen bewoners zélf over hun huis of tuin. Daarnaast kent het programma een keur aan experts. Zo gaan culinair expert Alain Caron, chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer, en culinair schrijver Nadia Zerouali het land af op zoek naar bijzondere en duurzame culinaire initiatieven terwijl chef-koks Sharon de Miranda en Ramon Brugman in een keukenstudio een laagdrempelig en betaalbaar gerecht bereiden. Onze interieurontwerper Theo-Bert Pot geeft advies en hulp binnenshuis en tuinspecialist Martin Stuger doet dat buiten. Hij tovert een saaie tuin of balkon om tot een groene oase. Boswachter Marieke Schatteleijn en vogelaar Camilla Dreef nemen de kijker wekelijks mee op een verrassende reis door de Nederlandse natuur.

Het programma wordt dagelijks uitgezonden op NPO 2. Van maandag t/m zaterdag om 18.45 uur en op zondag om 19:20 uur. (let op: tijden kunnen soms afwijken, ga naar de tv-gids voor actuele tijden)

Foto wandeling door de duinen
© Paula Zimmerman

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!