BinnensteBuiten is terug

Het negende seizoen van BinnensteBuiten is ruimschoots van start. Gloednieuwe afleveringen vol inspiratie voor een lekker groen leven. Het team van experts is dit seizoen uitgebreid met chef-kok Geneal Harreman, tuinman Niels Treffers en online chef-kok Jetske van den Elsen.  Lees hier alles over onze experts.

In het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten delen wij dagelijks een flinke dosis inspiratie voor een lekker groen leven. Met aandacht voor eten, wonen en buiten zijn.  Elke dag om 19:05 uur te zien op NPO 2.

BinnensteBuiten biedt binnen- en buitenshuis een kijkje waarbij mensen ter inspiratie en met passie vertellen over hun woning, opvallende interieur, indrukwekkende (moes)tuin of duurzaam geproduceerde (streek)producten. Van een duurzaam huis van recycled plastic tot een art nouveau villa; van unieke natuur, een eetbare tuin tot bedreigde vogels; van falafel gemaakt van afval tot waterbuffels.  

Wij bieden inspiratie voor een lekker groen leven

Ontmoet onze experts

In BinnensteBuiten vertellen bewoners zélf over hun huis of tuin. Daarnaast kent het programma een keur aan experts; van culinair expert Alain Caron, chef-kok Leon Mazairac en culinair schrijver Nadia Zerouali tot chef-koks Sharon de Miranda, Ramon Brugman en Rosah van Schendelen, die de lekkerste gerechten maken.

Duurzame lifestyle expert Marieke Eyskoot inspireert met duurzame initiatieven en innovaties en welke duurzame stappen je zelf kan zetten. Architectuurhistoricus Valentijn Carbo opent deur en van historisch belangrijke huizen en vertelt over het interieur en de vroegere bewoners. Interieur-expert Theo-Bert Pot geeft advies en hulp binnenshuis en duurzame tuinvrouw Anne Wieggers laat zien wat je allemaal met een moestuin kan. Tuinexpert Manon Wijermars heeft een ‘kleine reizende zorgboerderij’. Samen met Jan en Simon onderhoudt ze tuinen.

Boswachter Marieke Schatteleijn of vogelaar Camilla Dreef nemen je wekelijks mee op een verrassende reis door de Nederlandse natuur. Plantenexpert en hoofd Horticultuur Rogier van Vugt deelt zijn liefde voor (binnen)planten, kent hun eigenaardigheden en weet hoe je ze moet verzorgen. En kunsthistoricus Geert Pruiksma brengt met zijn kennis en verhalen buitenkunstwerken tot leven.

‘In het nieuwe seizoen start ook onze nieuwe chef-kok Geneal Harreman die dol is op groenten. En gaat ook onze nieuwe tuinspecialist Niels Treffers aan de slag met tuinen in heel Nederland die een opknapbeurt kunnen gebruiken.’

Duurzame ALBERT certificering

Ons programma laat je genieten en heeft aandacht voor biodiversiteit en duurzaamheid. En ook achter de schermen, doen wij als programmamakers ons uiterste best met groene maatregelen om op een duurzame manier ons televisieprogramma te produceren. Hoe we dat doen? We rijden zoveel mogelijk met een elektrische productie auto of we carpoolen met het team voor opnamedagen. We printen geen scripts of call-sheets uit en doen zoveel mogelijk lokaal en biologisch boodschappen voor de draaidagen in de kookstudio's. Daarvoor kregen wij bij BinnensteBuiten een ALBERT certificering vanuit de NPO! Waar we hartstikke trots op zijn. Wil je daar meer over weten? Dat lees je hier!

Blijf op de hoogte van BinnensteBuiten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Team met experts van BinnensteBuiten 2023 | Foto: Stijn Ghijsen