Experts

 1. Alain Caron

  chef-kok

  Alain is een fijnproever van Franse origine. Hij kan helemaal lyrisch worden van mooie producten en lekker eten. Deze Franse chef-kok woont al meer dan 30 jaar in Nederland. Alain vertoont zijn kookkunsten waar mensen maar willen.

  In BinnensteBuiten neemt hij de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. En op deze plekken zet hij een smakelijke maaltijd in elkaar. Alain Caron is jurylid geweest van de kookwedstrijd Masterchef (Net 5).

 2. BinnensteBuiten

  Camilla Dreef

  vogelaar

  Camilla is geboren in Amstelveen en is afgestudeerd bioloog. Ze is actief bij de Vogelbescherming en hoopt dat haar items in BinnensteBuiten de bewustwording over de kwetsbare natuur vergroten, “want wij zijn de laatste generatie die het tij kunnen keren”. Camilla weet over allerlei verschillende soorten vogels veel te vertellen over de achtergrond, de onderzoeken en de beschermingsprojecten.

 3. Debby Puttiger

  Debby Puttiger

  interieurontwerper

  Al sinds haar jeugd heeft interieurstyliste Debby Puttiger duidelijke ideeën hoe objecten en interieurs moeten worden vormgegeven. Haar studie Visual Marketing (nu Fashion & Branding) aan het AMFI heeft ze cum laude afgerond.  Hierna is ze bij toeval in de tv-wereld beland, waar ze jarenlang decors heeft ingericht voor uiteenlopende doelgroepen en interieurs heeft gestyled voor mensen met verschillende smaken. Debby vindt het belangrijk dat iedereen zich goed voelt in zijn of haar omgeving.

 4. BinnensteBuiten

  Francine Meerveld (seizoen 1 & 2)

  interieurontwerper

  Francine tovert in één dag woonwensen om tot woonwerkelijkheid. Ze denkt in mogelijkheden, óók bij een beperkt budget en is altijd op zoek naar duurzame oplossingen. 

 5. BinnensteBuiten

  Lendl Mijnhijmer

  sommelier

  Lendl gaat als expert op pad met chef-kok Leon Mazairac om mooie smaakcombinaties te ontdekken. Lendl heeft internationale prijzen en titels op zijn vakgebied behaald. Daarbij is hij door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Talentvol Sommelier 2017. In 2018 wint Lendl de Trophée Henriot en mag hij zich een jaar lang de beste sommelier van Nederland noemen. Hij weet niet alleen alles over wijn, maar ook over gedistilleerd. Momenteel is hij wine director in hotel TwentySeven op de Dam in Amsterdam.

 6. BinnensteBuiten

  Leon Mazairac

  chef-kok

  Ruim 10 jaar lang stond Leon aan het roer van zijn restaurant in Utrecht maar sinds kort heeft hij het stokje over gedragen en begint hij aan een nieuw avontuur. Hij is nu chef in een voormalige priorij op buitenplaats Doornburgh in Maarssen. In BinnensteBuiten bezoekt hij mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Met veel enthousiasme gaat hij aan de slag met de producten met als eindresultaat een prachtig gerecht. 

 7. Marieke Schatteleijn

  Marieke Schatteleijn

  boswachter

  Marieke neemt je het hele jaar mee op pad door de wonderlijke Nederlandse natuur. Ze is boswachter bij Staatsbosbeheer. Marieke weet bijvoorbeeld alles over de vogels, vossen, paddenstoelen en bomen die je in Nederland tegenkomt. Wat doen de wisenten in de duinen, waar bloeit de parnassia en hoe ziet een ringslanghoop eruit? Laat je verrassen!

 8. BinnensteBuiten

  Martin Stuger

  tuinspecialist

  Martin weet als geen ander hoe je een tuin aanlegt en hoe je je tuin het beste kunt onderhouden. Martin houdt van het buiten werken en van met natuurlijke materialen creatieve oplossingen creëren. Hij is niet alleen in de weer met bloemen en planten, maar maakt schuttingen, tuinhuisjes en decoratieve elementen zoals spiegels van drijfhout.

 9. BinnensteBuiten

  Milton Verseput (seizoen 1 & 2)

  sommelier

  Milton raakt niet uitgeleerd over wijn! In BinnensteBuiten gaat hij samen met chefkok Leon Mazairac op pad voor de perfecte wijn/spijs combinaties. Milton is gastheer en sommelier in sterrenrestaurant ‘De Vrienden van Jacob’ in Santpoort. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. In 2015 kreeg hij een award voor Talentvol Sommelier door restaurant- en hotelgids Gault&Millau. 

 10. Nadia Zerouali

  culinair schrijver

  Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken waaronder het prijswinnende 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders.

 11. BinnensteBuiten

  Ramon Brugman

  chef-kok

  Ramon krijgt met zijn enthousiasme zelfs de meest verstokte kant-en-klaarmaaltijd-eter nog aan het koken. Op een toegankelijke manier laat hij zien hoe je lekkere gerechten bereidt. Hij kookt met de seizoenen mee. En maakt álles zelf: van appelstroop tot piccalilly. Ramon is chef-kok en patissier in Harderwijk. Op internet plaatste hij onder de titel Bakken met Baard filmpjes die een hit werden. Hij publiceerde recepten voor zoetigheid in de Sinterklaasperiode in het boek ‘Wie zoet is krijgt lekkers.'

 12. BinnensteBuiten

  Sharon de Miranda

  chef-kok

  Sharon de Miranda is momenteel chefkok bij Tante Nel in Almere. Dit is een theehuis binnen het concept ‘Weet hoe je leeft’. Weet hoe je leeft! biedt: Dagbesteding, arbeidsmatige dagbesteding en een beschutte werkplek voor ‘iedereen’. Mensen met een verstandelijke verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis kunnen op de locatie in Almere Buiten activiteiten volgen zoals onder andere groenten kweken, huishoudelijk werk doen, klussen of timmeren, werken in het theehuis in de bediening of de keuken, onder leiding van Sharon.

 13. Theo-Bert Pot

  interieurontwerper

  Vroeger veranderde hij thuis om de haverklap zijn kamer. Voor Theo-Bert Pot is interieurstyling altijd al zijn grote passie. Na zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) start hij zijn eigen grafisch bureau in Den Haag samen met een goede vriendin. Drie jaar geleden begint hij daarbij een blog www.thenicestuffcollector.com over interieur, styling & design, waarmee hij al snel meer dan 60.000 volgers krijgt op Instagram.