Experts

 1. AlainCaron

  Alain Caron

  chef-kok

  Alain is een fijnproever van Franse origine. Hij kan helemaal lyrisch worden van mooie producten en lekker eten. Deze Franse chef-kok woont al 35 jaar in Nederland en in Amsterdam runt hij twee familierestaurants met zijn vrouw en zoons. Energiek als hij is, stapelen de kookboeken die hij heeft geschreven zich ook op. Inmiddels heeft hij er al 15 op zijn naam staan!

 2. Camilla Dreef

  vogelaar

  Camilla is geboren in Amstelveen en werkzaam als zelfstandig ecoloog. Ze doet onderzoek naar vogels en hun leefomgeving, kijkt vogels en vertelt over vogels. Ze is ambassadeur van vogelbescherming en hoopt dat haar items in BinnensteBuiten de bewustwording over de kwetsbare natuur vergroten, “want onze generatie moet het tij keren. Natuur is de basis van ons bestaan en geen luxeproduct.” Camilla weet over allerlei verschillende soorten vogels veel te vertellen. Wat is hun verhaal? Maar ook over beschermingsprojecten en onderzoek. 

   

 3. Debby Puttiger

  Debby Puttiger (seizoen 3 & 4)

  interieurontwerper

  Al sinds haar jeugd heeft interieurstyliste Debby Puttiger duidelijke ideeën hoe objecten en interieurs moeten worden vormgegeven. Haar studie Visual Marketing (nu Fashion & Branding) aan het AMFI heeft ze cum laude afgerond.  Hierna is ze bij toeval in de tv-wereld beland, waar ze jarenlang decors heeft ingericht voor uiteenlopende doelgroepen en interieurs heeft gestyled voor mensen met verschillende smaken. Debby vindt het belangrijk dat iedereen zich goed voelt in zijn of haar omgeving.

 4. BinnensteBuiten

  Francine Meerveld (seizoen 1 & 2)

  interieurontwerper

  Francine tovert in één dag woonwensen om tot woonwerkelijkheid. Ze denkt in mogelijkheden, óók bij een beperkt budget en is altijd op zoek naar duurzame oplossingen. 

 5. BinnensteBuiten

  Lendl Mijnhijmer

  sommelier

  Lendl gaat als expert op pad met chef-kok Leon Mazairac om mooie smaakcombinaties te ontdekken. Lendl heeft internationale prijzen en titels op zijn vakgebied behaald. Daarbij is hij door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Talentvol Sommelier 2017. In 2018 wint Lendl de Trophée Henriot en mag hij zich een jaar lang de beste sommelier van Nederland noemen. Hij weet niet alleen alles over wijn, maar ook over gedistilleerd. Momenteel is hij wine director in hotel TwentySeven op de Dam in Amsterdam.

 6. Leon Mazairac

  Leon Mazairac

  chef-kok

  Leon raakt dolenthousiast van de producten waarmee hij bij BinnensteBuiten mag koken. Met plezier gaat hij aan de slag met de producten, met als eindresultaat een prachtig gerecht. 

  Hij geniet er van om mensen te ontmoeten die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Zelf heeft hij ruim 10 jaar aan het roer gestaan als chef-kok en mede-eigenaar van zijn restaurant in Utrecht. Inmiddels heeft hij dat stokje overgedragen en is hij een nieuw avontuur gestart als chef aan de kust van Zandvoort.

 7. Marieke Schatteleijn

  Marieke Schatteleijn

  boswachter

  Marieke neemt je het hele jaar mee op pad door de wonderlijke Nederlandse natuur. Ze is boswachter bij Staatsbosbeheer. Marieke weet bijvoorbeeld alles over de vogels, vossen, paddenstoelen en bomen die je in Nederland tegenkomt. Wat doen de wisenten in de duinen, waar bloeit de parnassia en hoe ziet een ringslanghoop eruit? Laat je verrassen!

 8. BinnensteBuiten

  Martin Stuger

  tuinspecialist

  Martin weet als geen ander hoe je een tuin aanlegt en hoe je je tuin het beste kunt onderhouden. Martin houdt van het buiten werken en van met natuurlijke materialen creatieve oplossingen creëren. Hij is niet alleen in de weer met bloemen en planten, maar maakt schuttingen, tuinhuisjes en decoratieve elementen zoals spiegels van drijfhout.

 9. BinnensteBuiten

  Milton Verseput (seizoen 1 & 2)

  sommelier

  Milton raakt niet uitgeleerd over wijn! In BinnensteBuiten gaat hij samen met chefkok Leon Mazairac op pad voor de perfecte wijn/spijs combinaties. Milton is gastheer en sommelier in sterrenrestaurant ‘De Vrienden van Jacob’ in Santpoort. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. In 2015 kreeg hij een award voor Talentvol Sommelier door restaurant- en hotelgids Gault&Millau. 

 10. Nadia Zerouali

  Nadia Zerouali

  culinair schrijver

  Nadia is culinair schrijver van meerdere kookboeken, waaronder het prijswinnende boek 'Melk & Dadels' dat ze schreef over en met Marokkaanse moeders, en het boek ‘SOUQ, tafels vol mezze’. Haar reizen naar de Arabische mediterrane wereld zijn een inspiratiebron voor haar kookboeken. Daarnaast runt Nadia in Amsterdam een couscousbar en heeft ze een Arabische productlijn in de supermarkt. 

 11. Ramon Brugman

  Ramon Brugman

  chef-kok

  Ramon krijgt met zijn enthousiasme zelfs de meest verstokte kant-en-klaarmaaltijdeter nog aan het koken. Op een toegankelijke manier laat hij zien hoe je lekkere gerechten bereidt. Hij kookt met de seizoenen mee en maakt álles zelf: van appelstroop tot piccalilly. Ramon is ooit begonnen als bakker en daar is de basis gelegd voor zijn interesse voor eten en drinken. Na een patisserie-opleiding was de bakkerij niet genoeg en wilde hij meer. Ruim 6 jaar heeft hij vervolgens gewerkt als chef-kok in het een restaurant in zijn woonplaats Harderwijk.

 12. Sharon de Miranda

  Sharon de Miranda

  chef-kok

  Sharon de Miranda is momenteel chef-kok bij Tante Nel in Almere. Dit is een theehuis binnen het concept ‘Weet hoe je leeft’. Weet hoe je leeft! biedt: Dagbesteding, arbeidsmatige dagbesteding en een beschutte werkplek voor ‘iedereen’. Mensen met een verstandelijke verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis kunnen op de locatie in Almere Buiten activiteiten volgen zoals onder andere groenten kweken, huishoudelijk werk doen, klussen of timmeren, werken in het theehuis in de bediening of de keuken, onder leiding van Sharon.

 13. Theo-Bert Pot

  Theo-Bert Pot

  interieurontwerper

  Vroeger als kind veranderde hij thuis om de haverklap zijn kamer. Voor Theo-Bert Pot is interieurstyling altijd al zijn grote passie. Na zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) start hij mede zijn eigen grafisch bureau in Den Haag. Daarnaast is hij gestart met zijn blog The Nice Stuff Collector over interieur, styling & design, waarmee hij al snel meer dan 70.000 volgers krijgt op Instagram. Met zijn blog won hij in 2016 een Blog Award. 

 14. Valentijn Carbo

  Valentijn Carbo

  architectuurhistoricus

  Valentijn is van kinds af aan al gefascineerd door oude huizen. Zijn hart gaat sneller kloppen van bijzondere interieurs met een verhaal. Het is dan ook een logische stap dat hij Architectuurgeschiedenis ging studeren. Valentijn werkt nu voor Vereniging Hendrick de Keyser, die zich inzet voor het behoud van architectonisch en historische belangrijke woonhuizen en interieurs.