Experts

Alain Caron (chef-kok) is een fijnproever van Franse origine. Hij kan helemaal lyrisch worden van mooie producten en lekker eten. Deze Franse chef-kok woont al meer dan 30 jaar in Nederland. Alain vertoont zijn kookkunsten waar mensen maar willen.

In BinnensteBuiten neemt hij de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. En op deze plekken zet hij een smakelijke maaltijd in elkaar. Alain Caron is jurylid geweest van de kookwedstrijd Masterchef (Net 5).
 

Camilla Dreef (vogelaar) is geboren in Amstelveen en is afgestudeerd bioloog. Ze is actief bij de Vogelbescherming en hoopt dat haar items in BinnensteBuiten de bewustwording over de kwetsbare natuur vergroten, “want  wij zijn de laatste generatie die het tij kunnen keren”.  Camilla weet over allerlei verschillende soorten vogels veel te vertellen over de achtergrond, de onderzoeken en de beschermingsprojecten.

 

Martin Stuger (tuinspecialist) weet als geen ander hoe je een tuin aanlegt en hoe je je tuin het beste kunt onderhouden. Martin houdt van het buiten werken en van met natuurlijke materialen creatieve oplossingen creëren. Hij is niet alleen in de weer met bloemen en planten, maar makt schuttingen, tuinhuisjes en decoratieve elementen zoals spiegels van drijfhout.

 

 

Francine Meerveld (interieurontwerper) tovert in één dag woonwensen om tot woonwerkelijkheid. Ze denkt in mogelijkheden, óók bij een beperkt budget en is altijd op zoek naar duurzame oplossingen. 

 

 

 


 

Leon Mazairac (chef-kok) is eigenaar van Restaurant Podium onder de Dom in Utrecht. In BinnensteBuiten bezoekt hij mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen.

Zijn motto in de keuken? ‘Eenvoudig is al complex genoeg’. Niet voor niets is Leon afgelopen jaar door restaurant- en hotelgids Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Belofte van het jaar’. 

 

Sharon de Miranda (chef-kok) werkt in een restaurant waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Van haar hand verscheen ook een kookboek: ‘Kleurrijk Koken’ met daarin recepten die naar haar eigen gemixte achtergrond wijzen. Geïnspireerd door een Nederlandse moeder, Surinaamse vader en half Indische oma maakt ze gerechten uit alle windstreken. En ze maakt, zo zegt ze zelf, de lekkerste hutspot van de hele wereld!

 

Marieke Schatteleijn (boswachter) neemt je het hele jaar mee op pad door de wonderlijke Nederlandse natuur. Ze is boswachter bij Staatsbosbeheer. 

Marieke weet bijvoorbeeld alles over de vogels, vossen, paddenstoelen en bomen die je in Nederland tegenkomt. Wat doen de wisenten in de duinen, waar bloeit de parnassia en hoe ziet een ringslanghoop eruit? Laat je verrassen!

 

 


Ramon Brugman (chef-kok) krijgt met zijn enthousiasme zelfs de meest verstokte kant-en-klaarmaaltijd-eter nog aan het koken. Op een toegankelijke manier laat hij zien hoe je lekkere gerechte bereidt. Hij kookt met de seizoenen mee. En maakt álles zelf: van appelstroop tot piccalilly. Ramon is chef-kok en patissier in Harderwijk. Op internet plaatste hij onder de titel Bakken met Baard filmpjes die een hit werden. Hij publiceerde recepten voor zoetigheid in de Sinterklaasperiode in het boek ‘Wie zoet is krijgt lekkers.'

 

Milton Verseput (sommelier) raakt niet uitgeleerd over wijn! In BinnensteBuiten gaat hij samen met chefkok Leon Mazairac op pad voor de perfecte wijn/spijs combinaties.

Milton is gastheer en sommelier in sterrenrestaurant ‘De Vrienden van Jacob’ in Santpoort. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. In 2015 kreeg hij een award voor Talentvol Sommelier door restaurant- en hotelgids Gault&Millau. 

 

Lendl Mijnhijmer (gediplomeerd wijnkenner) gaat als expert op pad met chef-kok Leon Mazairac om mooie smaakcombinaties te ontdekkenLendl heeft internationale prijzen en titels op zijn vakgebied behaald. Hij weet niet alleen alles over wijn, maar ook over gedistilleerd. Lendl is hoofd sommelier in Restaurant Waterproef in Scheveningen en is daar verantwoordelijk voor de internationaal bekroonde wijnkaart met circa 950 referenties. Door de toonaangevende restaurantgids Gault&Millau is hij uitgeroepen tot Talentvol Sommelier 2017.