Manon, Simon en Jan in de kas
Uitzending

29 september 2023

Zoë en Jan wonen op hun varende schip, Ramon proeft vers geoogste suikermais en tuinexpert Manon legt een nieuw, groen schoolplein aan.
Oldtimer restaurateur
Uitzending

28 september 2023

Efficiënt wonen op 45 m2, Sharon maakt een aardappelschotel met zalm, libelles in de Weerribben en een restaurateur van oldtimers.
Paard en wagen
Uitzending

27 september 2023

Theo-Bert maakt een woonkamer gezellig, Alain bezoekt blije varkens in Rucphen en in een park in Utrecht wordt gehooid met paard en wagen.
Kruiden uit de supermarkt
Uitzending

26 september 2023

Wonen in voormalig bolwerk Sterrenburg in Utrecht, Ramon maakt pastéis de nata, alles over supermarktkruiden en natuurgebied de Houtrak.
Schaapskooi Katlijk
Uitzending

25 september 2023

Een natuurhuis in Groot-Ammers, Nadia maakt Maroc-broodjes met artisjoksoep en Hilde beheert met haar schapen de heide in Katlijk.
Duurzame stoelen van hennep
Uitzending

22 september 2023

In haar boerderij leeft Marie alsof de tijd 100 jaar stilstaat, monchoutaart, een kindvriendelijke voortuin en duurzame stoelen van hennep.
Kleurrijk dijkhuis in Heinenoord
Uitzending

21 september 2023

Een oud dijkhuisje vol met kleur en leuke rariteiten, chef-kok Leon proeft de Gentse keuken bij de zuiderburen en een wilde natuurtuin in Best.
Pinstriper Lot Strijker
Uitzending

20 september 2023

Wonen in een duurzame wijk op een oud NS-terrein in Amersfoort, Alain proeft Zeeuwse zeegroenten en een vrouwelijke pinstriper.
Een Drentse boerderij vol retrospullen
Uitzending

19 september 2023

Een Drentse boerderij vol retrospullen, Ramon maakt een pasta trapaneze, op zoek naar bijzondere vlinders en het standbeeld van Willem III.
Een tuin van twee broers vol beelden in Den Helder
Uitzending

18 september 2023

De verbouwde slagerij in een mediterrane sfeer, Rosah eet bijna verdwenen doperwten en een tuin van twee broers vol beelden in Den Helder.
Oude schuur
Uitzending

15 september 2023

Wonen in de oude koeienstal van een landgoed, Alain ontmoet een vindingrijke bakker, bomvolle BinnensteBuiten-moestuin en Geert bij 't Jonkje.
Surfboarden maker
Uitzending

14 september 2023

Theo-Bert knapt een tuinhuisje op, Ramon maakt Koreaanse pannenkoekjes, 600 meter beukenhaag in Barneveld en handgemaakte surfboarden.
Wereldmoestuin
Uitzending

13 september 2023

Valentijn bezoekt buitenplaats Gunterstein, nieuwe chef-kok Geneal Harreman maakt pasta met broccoli en wereldtuin in de Beemster.
Banoffee-taart met zelfgemaakte karamel
Uitzending

12 september 2023

Klein maar fijn wonen in een Zeeuws mini uusje, Ramon bezoekt Laura die afgekeurde bananen redt en steenuilen monitoren met Pascal en Ronald.
Schuurwoning Arcen
Uitzending

11 september 2023

Wonen aan de Maas in een oude schuur uit 1906, Sharon maakt een watermeloensalade, gierzwaluwen en Rogier over bloemen en hun functie.
Recept van Ramon Brugman met taybessen
Uitzending

8 september 2023

De kelderwoning van Zwolle, Ramon proeft tayberries, tuinexpert Manon gebruikt brandnetelgier en wormenmest, en buitenkunst onder water.
Vleermuisdeskundige Anne-Jifke vangt meervleermuizen voor onderzoek
Uitzending

7 september 2023

Een huis uit 1906 vol antiek, Rosah bezoekt een moestuinschool en vleermuisdeskundige Anne-Jifke vangt meervleermuizen voor onderzoek.
Duurzame vliegers
Uitzending

6 september 2023

Wonen in een oud treinstation, oerbrood met tomatensalsa en burrata, op pad met een reptielendeskundige en energie opwekken via vliegers.