Een woning vol brocante met speciale hoedenkamer, Sharon maakt een heerlijk Aziatisch gerecht: krokante kipstukjes met eiermihoen en vogelaar Camilla pakt de boot naar Texel voor strandbroeders.
Een braakliggend industrieterrein bloeit op dankzij een ecodorp waar bewoners met en voor elkaar bouwen, chef-kok Geneal vergaapt zich aan de San Marzano-tomaat en de tuinen van landgoed Gunterstein.
Een historische boerderij waar ze in harmonie samenleven met alpaca's en paarden, chef-kok Sharon maakt een gevulde linzensalade en op bodemdierensafari in eigen tuin, balkon of park.
In een oud café wonen broer, zus en zwager samen, kok Jetske maakt noedelsoep met Japans gemarineerde eieren, unieke blauwgraslanden in Rhenen en Rogier vertelt alles over geneeskrachtige planten.
Een BinnensteBuiten-special: Nederland, Waterland, Vogelland met vogelexpert Arjan Dwarshuis. In een 4-delige reeks laat Arjan zien dat onze natuurgebieden van levensbelang zijn voor miljoenen vogels.
Een kleine studio krijgt kleur dankzij Theo-Bert, Alain proeft garnalenkroketten naar familierecept en een moestuin waar mensen met een visuele beperking en vrijwilligers de tuin onderhouden.
Een duurzaam verbouwd monument in hartje Delft, Indiase dosa's met curry van aardappel en spinazie, een verborgen tuin met een rijke geschiedenis en een liggende kat als kunstwerk.
Alain helpt mee met de zwartebessenoogst, wilde bijen bij Fort Rijnauwen en de Vlaamse Derek restaureert zijn grootste opdracht: twee 17-eeuwse beelden die op het dak van het Paleis op de Dam staan.
Wonen in een oude timmerfabriek, chef-kok Rosah maakt hartige gerechtjes met seizoensfruit, Jelle wil inspireren met zijn moestuinmethode en van oude frames worden weer nieuwe fietsen gemaakt.
Wonen met je gezin in een tiny house midden in het groen, chef-kok Leon dompelt zich onder in het culinaire Antwerpen en boswachter Marieke gaat in het Woldlakebos op zoek naar libellen.
Joost woont in een oude gymzaal met veel kuifjespullen, Ramon kookt in de moestuin voor tuinexperts Manon en Simon en op de oude militaire vliegbasis in Soesterberg neemt de natuur het langzaam over.
Valentijn bewondert het jaren 50- en 60-interieur van de SS Rotterdam, Sharon gaat mee vissen op de vis uit haar jeugd en het is vuurwerk in de tuin van Jelle.
Een Friese borg is het bijzondere woonparadijs van Ingrid en Pieter, Ramon ontdekt waarom de morel zo belangrijk is voor de Limburgse kersenvlaai en de tuin van Anne Wieggers is geëxplodeerd.
Theo-Bert pakt een tuinkamer aan, Rosah maakt broodravioli gevuld met prei en ricotta, Marieke spot de knapste boomkikkers en in Bokhoven wordt verf gemaakt van gedroogde bladeren en plantenwortels.
Een architectonische jaren 20-villa in Hilversum, Alain bezoekt een boerderij waar ambachtelijk ijs wordt gemaakt met melk van eigen koeien en een sierlijke moestuin midden in een volksbuurt.
Een gezellig gezinshuis met overal vrolijke accessoires, nieuwe BinnensteBuiten-kok Jetske van den Elsen bereidt een oosters noedelgerecht en het indrukwekkende plantenparadijs van Frans in Dieren.
Jaleesa woont in haar eerste 'grotemensenhuis', Sharon bereidt wat lekkers met cassave, onderzoeker Fabrice speurt naar de rivierkreeft en Geert bekijkt een kunstwerk voor het station in Apeldoorn.
Een voormalige botenwinkel in Veere is nu een kleurrijke gezinswoning, chef-kok Ramon maakt goi cuon oftewel verse Vietnamese springrolls en het is rammeltijd voor de hazen in de Alblasserwaard.