Natuurlijke paardentuin
Uitzending

8 december 2023

Wonen in een loft met een fenomenaal uitzicht op de Erasmusbrug, Alain bezoekt Derk en Robin die exotische paddenstoelen kweken en een ecologisch paradijs voor paarden in de Achterhoek.
Egelopvang in Papendrecht
Uitzending

7 december 2023

Wonen in een monumentaal koetshuis in Twello uit 1726, Sharon maakt de smaakvolle Cubaanse gehaktschotel picadillo en in de egelopvang in Papendrecht worden zieke egels opgeknapt.
Bramen in Oosterbeek
Uitzending

6 december 2023

De woongemeenschap de Wandelmeent begon als sociaal experiment, Rosah proeft bier, gerijpt in vaten waar vroeger andere dranken in zaten, en alles over de bijzondere eigenschappen van bramenstruiken.
Keiburg flat Amsterdam
Uitzending

5 december 2023

Een modefotograaf creëert een eigen paradijs in een Bijlmerflat, op Urk, hét vissersdorp, ontdekt Ramon plantaardige kibbeling en een bos bij Zwolle staat vol met bijzondere paddenstoelen.
Kalmhout
Uitzending

4 december 2023

Wonen in een serviceflat met veel stillevens , Nadia maakt een snelle groente-tajine, boswachter Marieke ervaart de herfst op de Kalmthoutse Heide en Rogier laat bijzondere begoniasoorten zien.
Kiki is straalverliefd op haar IJslandse paarden
Uitzending

1 december 2023

Wonen in een oud winkelpand in de hippe, multiculturele Delfshaven in Rotterdam, Kiki is straalverliefd op haar IJslandse paarden, Ramon maakt banketstaven voor de Sint en sieraden gemaakt van afval.
Alain bezoekt een boerderij op een eilandje
Uitzending

30 november 2023

Een voormalig postkantoor is nu een heerlijk woonhuis, Alain bezoekt een boerderij op een eilandje, tuinspecialist Niels creëert meer privacy in een bostuin en Geert bezoekt in Borger een lichtbaken.
Chef-kok Ramon bezoekt een Nederlandse theeplantage
Uitzending

29 november 2023

Het huis van Noor en Benjamin staat vol prachtige tweedehands designmeubels, chef-kok Ramon bezoekt een Nederlandse theeplantage en boswachter Marieke bezoekt een Twents natuurgebied vol veenmossen.
Landgoed Wamberg Berlicum
Uitzending

28 november 2023

Wonen op een landgoed in een zelfontworpen houtenskeletwoning, chef-Kok Sharon maakt een auberginecurry met bloemkoolrijst en Fernando heeft een grote passie voor het maken van glas-in-lood ramen.
Ezels in de wei
Uitzending

27 november 2023

Heel veel bloemenprintjes in een huis uit 1910, chef-kok Leon maakt gevulde koolrabi met scholfilet en schattige mini-ezels in Schijf.
Glas in lood in Helmond
Uitzending

24 november 2023

Een statige jaren 20-woning, Sharon bezoekt een hazelnotenkwekerij en Anne oogst voor de laatste keer in de BinnensteBuiten-moestuin.
Leven in de Hortus Leiden
Uitzending

23 november 2023

Een energiezuinige ark, Geneal maakt orzo met gevulde portobello, dieren in de Hortus en een herbestemming voor oude gymtoestellen.
Zadelmaker in Empe
Uitzending

22 november 2023

Theo-Bert knapt een slaapkamer op, een plaattaart met camembert, stoofperen en walnoten, kunst van de gebroeders De Witt, en het ambacht van zadelmaker.
Dahlia tuin van bloemist Marieke Nolsen
Uitzending

21 november 2023

Valentijn bezoekt Ruurd Wiersma's woning, Rosah helpt de stierkalveren te verplaatsen en de dahlia's van Marieke zijn op hun hoogtepunt.
Ondergrondse villa Diepenheim
Uitzending

20 november 2023

Een ondergrondse villa in Diepenheim, Ramon Brugman kookt met politicus Jesse Klaver en boswachter Marieke Schatteleijn bezoekt een bosreservaat waar niets aan wordt gedaan.
Ramon kookt met politicus Dilan Yeşilgöz
Uitzending

17 november 2023

Wonen in een gezinsboot in Utrecht, Ramon kookt met politicus Dilan Yesilgöz-Zegerius, Manon is in een voedselbos en het Grote Trechterman-kunstwerk.
In ‘Alain ziet Sterren’ dit keer onze eigen Leon Mazairac
Uitzending

16 november 2023

Een voormalige basisschool is nu een heerlijk gezinshuis, in Alain ziet Sterren dit keer onze eigen Leon Mazairac en Ouessantschapen in het Drentse Exloërveen.
Reptielen en amfibien in Drenthe
Uitzending

15 november 2023

Een oud schippershuisje vol met antieke klokken, Ramon kookt met politicus Henri Bontenbal en reptielen en amfibieën in het Drents-Friese Wold.