BinnensteBuiten Podcast: Het geluid van de Nederlandse natuur

BinnensteBuiten presenteert een innovatieve 3D audio ervaring en neemt je mee op een adembenemende reis door de mooiste natuurgebieden van Nederland. Luister de podcast via je koptelefoon of oortjes voor de beste geluidservaring.

Het geluid van de regen

Het geluid van regen

Niets is zo ontspannend als het geluid van tikkende regen. Op deze audioreis word je meegenomen naar het Kuinderbos, het grootste en oudste bos in de Noordoostpolder. Hier kan je een heftige regenbui horen aanzwellen en op je af voelen komen. Van onweer, donder en bliksem tot het zachte getik van druppels op een blaadje; je ervaart het allemaal!

Het geluid van Marker Wadden

Het geluid van Marker Wadden

Vogelaar en ecoloog Camilla Dreef neemt ons mee op een bijzondere audioreis naar de Marker Wadden. We genieten van het geroep, getsjilp en gekrijs van onder andere baardmannen, kokmeeuwen, de karekiet en visdiefjes. De wind, het klotsende water en de vogels zorgen voor een uitzonderlijke ervaring.

Podcast Het geluid van de kikkers

Het geluid van de kikkers

Op de grens met België, in de bossen bij Baarle-Nassau, bezoeken we beekdal Het Merkske. Hier waan je je in een 19 -eeuws karakteristiek landschap vol authentieke, kronkelende stille beekjes en vennen. De perfecte plek voor een ontmoeting met de groene kikker én de boomkikker die het graag tegen elkaar opnemen. Luister naar een oorverdovend kikkerconcert. Een unieke luisterervaring.

Het geluid van de boerderij

Het geluid van de boerderij

Waan je in het Nederlandse boerenleven en ervaar een geboortegolf aan kalveren en lammetjes, luister naar kwetterende vogels en grazende koeien in de wei. Met deze podcast word je weer even één met de natuur en ben je na 12 minuten helemaal zen.

Het geluid van Texel

Het geluid van Texel

Boswachter Marieke Schatteleijn neemt je mee naar het grootste waddeneiland van Nederland: Texel. Zij gaat op zoek naar het geluid van het eiland. We horen meeuwen, schapen en lammetjes, ruisende wind door helmgras en opstuivend zand. Nestel je tegen de duinen, sluit je ogen en luister naar de branding van de zee.

Het geluid van De Biesbosch

Het geluid van De Biesbosch

BinnensteBuiten neemt je mee naar Nationaal Park De Biesbosch, een waar vogelparadijs. Het is 06.00 uur in de ochtend als de eerste vogels ontwaken. Waan je in de uitgestrekte wirwar van kreken, rivieren en eilandjes en laat je meevoeren met het kabbelende water.