BinnensteBuiten is hét duurzame lifestyle programma van KRO-NCRV. Kijk iedere werkdag om 19:10 uur op NPO 2. En elke zaterdag een speciale herhaling om 18:45 uur op NPO 2.
Een volledig verbouwd atelier is nu een fijn thuis, kok Jetske maakt een dampende kom noedelsoep, boswachter Marieke waant zich een weg door een nat bos en een reusachtige theepot in Utrecht.
Een huis waar stoelen, kastjes en lampen creatief worden hergebruikt, Sharon maakt goed gevulde bladerdeegpakketjes, een Gooische schapenverhuizing en Floris laat vol trots zijn stad Medemblik zien.
Ramon bezoekt opa en kleinzoon die samen unieke kruidnoten bakken, een rijtjeshuis met tropische sferen, wandelinfluencer Roos vertelt haar inspirerende verhaal en winterse klussen in Annes tuin.
Een 17e-eeuws pakhuis met een vintage inrichting, kok Jetske pakt uit met een rijstbowl, vogelexpert Arjan spot overwinterende watervogels en een kunstwerk ter ere van striptekenaar Marten Toonder.
Een mooie klus voor Theo-Bert die meer contrast in het huis van Ernie, die maar 2 % zicht heeft, mag aanbrengen, chef-kok Leon bezoekt een visrokerij en Stef laat de verborgen wereld van bomen zien.
Een appartement met toffe prints en een pantertrap, Sharon maakt chicharron, en Fedor maakt meubels op maat mét steentjes uit de Domtoren en Lodewijk Hoekstra laat zijn herfsttuin zien.
Een woonboerderij met privédiscotheek, een nieuwe rubriek waarin Ramon op zoek gaat naar familierecepten met een bijzonder verhaal en Rob en Kseniia kweken groenten met een jeugdsentiment.
Bo durfde het aan om zelf een tiny house huis te bouwen met vele geluksmomentjes, Rosah proeft en kookt met Hollandse saffraan, en stadsecologen Stijn en Atze zien overal natuur in de stad Amsterdam.
Een oude koeienstal is eigenhandig verbouwd tot woonhuis, chef-kok Ramon bereidt een Belgische klassieker: mals stoofvlees met donker bier, en landgoed Oranjewoud in Friesland heeft koninklijke roots.
Wonen in het pand van de oude Stoombootmaatschappij, Jetske ziet hoe je met eeuwenoude tradities rest-groente en -fruit fermenteert en Karst weet alles over bramen.
Theo-Bert maakt een logeerkamer met een opvallend kleurenpallet, Geneal bereidt noodles op zijn manier, een voedseltuin voor de smalle beurs en verwonder je in de studio van kunstenaar Bas Kosters.
Het woonhuis van architect Abe Bonnema is een rechthoekige doos van glas en staal, Sharon bereidt zuurkoolstamppot, duurzame cadeau-ideeën voor Sinterklaas en alles over de venusvliegenval.
Een halve kubuswoning waar het zowel binnen als buiten groen is, chef-kok Leon wordt in Gent verrast met culinaire hoogstandjes en een oude hoogstamboomgaard wordt met veel liefde in ere gehouden.
Babs woont in de oude paardenstal waar ze als kind al speelde, kok Jetske gaat langs bij een echte kaasfondue-expert, een wuivende grassentuin en tuinvrouw Anne duikt de kas in om te oogsten.
In Haarlem staat een klein maar prachtig verbouwd pakhuis, chef-kok Sharon maakt krokant gebakken sushirijst met zalmtartaar, een paardenparadijs en een moeder en dochter die Ikat-doeken weven.
Een oude burgemeesterswoning in Medemblik, chef-kok Ramon maakt een romige pasta met gerookte zalm, prei en mosterd en in de duinen vindt Marieke paddenstoelen in alle vormen en maten.
Op 12m2 muziek maken én wonen; Jaïr zou niet anders meer willen, Kok Jetske proeft shiitake die worden gekweekt op boomstammen, een Friese ecocathedraal en een reusachtig metalen kunstwerk.
Een schrijversechtpaar woont in een penthouse in Harlingen, chef-kok Geneal maakt een vegetarische bulgursalade met knolselderij en een kleurrijk pompoenenparadijs in Bunnik.