10 november 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 10 november 2018

In Maastricht ligt het oudste wijndomein van Nederland. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer bezoeken dit familiebedrijf en ontmoeten drie generaties wijnmakers. Oprichter Hugo Hulst is met zijn 80 jaar nog steeds actief in de gaard en kleinzoon Robin werkt keihard mee aan de mooiste wijnen van Nederland. Lendl verdiept zich samen met vader Mathieu in de bijzondere smaken die deze mergelgrond voortbrengt. Chef-kok Leon gebruikt de barbecue om iets passends bij deze frisse wijn te bereiden. Chef-kok Sharon de Miranda weet dat de gemiddelde Noord-Italiaan wel twintig kilo risotto rijst per jaar eet. Nederlanders kunnen ook massaal aan dit gerecht want Sharon maakt hem vandaag, met biologische pompoen, geflankeerd door gegratineerde venkel met kaas. Heerlijk herfstig. * 'Een Pipi-Langkoushuis, een huis waarin alles kan, als het maar beschaafd blijft.' Dat is de levensfilosofie van Arthur en zijn vriend Stefan, die samen in Arnhem in twee benedenappartementen wonen. Beide appartementen zijn helemaal verbouwd en teruggebracht naar de grandeur eind 18e eeuw, volledig geïnspireerd op het Verre Oosten.. Het eerste appartement heeft een koloniaal Indonesisch thema, het tweede is een wat sjieker appartement met Chinese invloeden. De twee tuinen hebben ze samengevoegd tot één grote, bijzondere tuin met een (wederom) Indonesisch thema. Het is net of je in de tropen bent door de aanwezigheid van de vijgen, bananen- en kiwiboom. Het Balinese theehuis maakt het echt af * In het Brabantse Dongen wonen Hans en Ans al meer dan tien jaar met heel erg veel plezier in hun appartement in een oude schoenfabriek. Alleen hun balkon is niet erg kaal en saai, maar heeft ook een lelijke stalen wand aan de zijkant. Een leuke klus voor tuinexpert Martin Stuger, die tal van ideeën heeft.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    3.285715
    Stilstaand beeld van Flensjes met citrusfruit en Limoncello
    25 maart 2016

    Flensjes met citrusfruit en Limoncello

    Alain wil alles weten van de limoncello die gemaakt wordt in Friesland. Hij maakt hier een lekker gerechtje bij.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Alain in de wetenschappelijke keuken
    11 november 2015

    Alain in de wetenschappelijke keuken

    In de Rotterdamse Markthal ontmoet Alain meesterkok François Geurds. Diens restaurant in de havenstad belandde afgelopen maand nog in de Top 10 van restaurantgids Lekker.

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Strak versus barok
    24 april 2017

    Strak versus barok

    Corine trok een aantal jaar geleden in bij haar vriend Patrick Geurds in Sassenheim. Hij houdt van strak en design, zij van klassiek en barok.

  4. Recept
    4.48936
    Stilstaand beeld van Roze/Oranje koeken
    25 april 2019

    Roze/Oranje koeken

    Ramon maakt roze koeken. Het houdt niet op met deze chef-kok, hij weet steeds weer iets te verzinnen wat je per se thuis wil maken.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Kiemgroenten Rottevalle
    8 maart 2019

    Kiemgroenten Rottevalle

    Alain Caron is in het Friese Rottevalle op bezoek bij kiemgroenteteler Adrie Klaassen. Hij runt al sinds begin jaren 80 een honderd procent biologische kiemgroentekwekerij.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bisque Harlingen
    8 februari 2019

    Bisque Harlingen

    Op Vlieland stapt chef-kok Leon Mazairac voor dag en dauw in een avontuur op zee. Samen met Yoram Bemer, ondernemer in 'seafood', gaat hij de zee op.

  7. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Tarte Tatin van Alain
    25 oktober 2019

    Tarte Tatin van Alain

    Rogier helpt mee met het onderhoud aan particuliere boomgaarden en weet van de appels een smakelijke appelsap te maken.

  8. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Arjan's big year
    13 december 2018

    Arjan's big year

    Arjan reist in 2016 de wereld over om het wereldrecord vogelspotten te verbreken. Terug in Nederland, spot hij het liefste samen met Camilla.

Pagina's