16 december 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 16 december 2017

De historische villa 'Huis de Dames van den Berg' is alom bekend in Benthuizen. Het is begin vorige eeuw gebouwd door een herenboer, die er woonde met zijn twee dochters. Twintig jaar geleden kopen Sandra en Dick dit monumentale pand als totale bouwval. Zij restaureren het met veel liefde tot een heerlijk woonhuis met veel bijzondere details. En gelukkig is het huis groot genoeg voor de enorme verzameling vazen van Sandra, die werkelijk door het hele huis te zien zijn. * De uitdrukking 'het is vlees noch vis' gaat bij Ramons kookkunsten zelden op. Sterker nog: hij bewijst het overtuigende tegendeel: het is vlees én vis. Hij maakt namelijk paëlla. Naast vlees en vis gaat daar nog veel meer lekkers in. De Spanjaarden zijn niet voor niets zo trots op hun nationale gerecht. * Nico Steintjes en Annemiek Scholten willen tien jaar geleden weleens wat anders dan de varkenshouderij en de kersenteelt, waarvan ze rondkomen op de boerderij in Wehl. Hun oog valt op Dexterkoeien, waar ze er ondertussen ongeveer veertig van hebben. Een deel van hun kudde begraast een natuurgebied. Een Dexter is een rustige koe, zeer zelfredzaam en met een prachtige ruige vacht op een kleine stoer lijf. Nico en Annemiek zijn er inmiddels zo dol op dat ze tijdens hun vakanties gewoon bij andere boeren op bezoek gaan om hún Dexterkoeien te bekijken. Een bijzondere toeristische attractie. * En chef-kok Leon Mazairac is in zijn stad Utrecht. Niet ver van Leons restaurant runnen Ralph Bond en Patty Smolders een ambachtelijke stadsbakkerij. Alles wordt hier met de hand gemaakt. Het is vroeg dag als Leon zich bij hen voegt voor het maken van zuurdesembrood en eclairs. Onder de bezielende leiding van Ralph maakt Leon aardappelbrood, waarna hij Ralph en Patty op zijn beurt weer een plezier doet met een clubsandwich-de-luxe.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Fort bij Edam
    18 september 2017

    Fort bij Edam

    Marieke brengt een bezoek aan Fort bij Edam. Dit is een van de best bewaarde forten uit de Stelling van Amsterdam.

  2. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van wasknijpers naar menuplanner
    5 april 2017

    Van wasknijpers naar menuplanner

    Vind jij het altijd lastig kiezen wat je gaat eten? Plan het van te voren in! Verzin voor de...

  3. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Botanisch spektakel
    8 februari 2016

    Botanisch spektakel

    Nick neemt ons mee door de botanische tuin van de Universiteit van Utrecht. Er sprint en loopt van alles rond. Ook de bomen hebben bijzondere eigenschappen!

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Tomatensoep
    4 april 2016

    Tomatensoep

    Chef-kok Sharon maakt van iets doodgewoons als een tomatensoep met brood weer een hemels...

  5. Recept
    3.142855
    Stilstaand beeld van Snelle maaltijdsalade
    8 maart 2016

    Snelle maaltijdsalade

    Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijdsalade met gemarineerde zalm en gepofte groenten.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Broedseizoen op Kinderdijk
    31 oktober 2016

    Broedseizoen op Kinderdijk

    Camilla is op Kinderdijk. Een gebied waar ze nooit eerder is geweest en ook nog in ene bijzondere periode, namelijk in het broedseizoen.

  7. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Pompoenkwekerij Sint Odiliënberg
    26 oktober 2017

    Pompoenkwekerij Sint Odiliënberg

    In het Limburgse Sint Odiliënberg ligt, tussen de maisvelden verscholen, de pompoenkwekerij van de familie Theunissen. Op hun bedrijf is de grens tussen werk en hobby vervaagd.

  8. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Aardappelsoepje en kikkererwtensalade
    3 april 2017

    Aardappelsoepje en kikkererwtensalade

    Sharon maakt een heerlijk vegetarisch lentegerecht dat snel klaar is: een salade met kikkererwten, aubergine, feta en munt en daarbij een zacht aardappelsoepje.

Pagina's