16 december 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 16 december 2017

De historische villa 'Huis de Dames van den Berg' is alom bekend in Benthuizen. Het is begin vorige eeuw gebouwd door een herenboer, die er woonde met zijn twee dochters. Twintig jaar geleden kopen Sandra en Dick dit monumentale pand als totale bouwval. Zij restaureren het met veel liefde tot een heerlijk woonhuis met veel bijzondere details. En gelukkig is het huis groot genoeg voor de enorme verzameling vazen van Sandra, die werkelijk door het hele huis te zien zijn. * De uitdrukking 'het is vlees noch vis' gaat bij Ramons kookkunsten zelden op. Sterker nog: hij bewijst het overtuigende tegendeel: het is vlees én vis. Hij maakt namelijk paëlla. Naast vlees en vis gaat daar nog veel meer lekkers in. De Spanjaarden zijn niet voor niets zo trots op hun nationale gerecht. * Nico Steintjes en Annemiek Scholten willen tien jaar geleden weleens wat anders dan de varkenshouderij en de kersenteelt, waarvan ze rondkomen op de boerderij in Wehl. Hun oog valt op Dexterkoeien, waar ze er ondertussen ongeveer veertig van hebben. Een deel van hun kudde begraast een natuurgebied. Een Dexter is een rustige koe, zeer zelfredzaam en met een prachtige ruige vacht op een kleine stoer lijf. Nico en Annemiek zijn er inmiddels zo dol op dat ze tijdens hun vakanties gewoon bij andere boeren op bezoek gaan om hún Dexterkoeien te bekijken. Een bijzondere toeristische attractie. * En chef-kok Leon Mazairac is in zijn stad Utrecht. Niet ver van Leons restaurant runnen Ralph Bond en Patty Smolders een ambachtelijke stadsbakkerij. Alles wordt hier met de hand gemaakt. Het is vroeg dag als Leon zich bij hen voegt voor het maken van zuurdesembrood en eclairs. Onder de bezielende leiding van Ralph maakt Leon aardappelbrood, waarna hij Ralph en Patty op zijn beurt weer een plezier doet met een clubsandwich-de-luxe.

Ook leuk om te kijken

  1. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Boerderij De Boskpleats
    17 april 2017

    Boerderij De Boskpleats

    Als Nelleke en Mars van 't Veer in het Friese Winsum een monumentale boerderij uit 1640 vinden, komt hun wens om landelijk te wonen uit.

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van De mysterieuze moeflon
    13 maart 2017

    De mysterieuze moeflon

    De Veluwe ontwaakt uit de winterslaap en boswachter Marieke bezoekt collega Lennard Jasper om de moeflon te vinden.

  3. Recept
    3.333335
    Stilstaand beeld van 3 soorten onigiri
    12 januari 2017

    3 soorten onigiri

    De lunch-rage uit Japan vindt langzaam zijn weg naar Nederland: Onigiri. Sharon laat zien hoe je deze gezonde, gevulde rijstbolletjes zelf kunt maken.

  4. Recept
    4.194735
    Stilstaand beeld van Vegetarische lasagna
    24 oktober 2017

    Vegetarische lasagne

    Sharon maakt één van haar favoriete vegetarische gerechten: lasagne. Een zes-persoonsgerecht met veel verse groenten, feta en buffel mozzarella.

  5. Recept
    2.555555
    Stilstaand beeld van Glutenvrije brownie
    9 februari 2017

    Glutenvrije brownie

    Sharon maakt vandaag glutenvrije brownie van zwarte bonen.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Japanse zen-tuin
    10 november 2016

    Japanse zen-tuin

    Harry heeft zijn eigen Japanse tuin ontworpen en gemaakt. Hij reisde daarvoor tien keer naar Japan.

  7. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Huis met eetbare tuin
    26 september 2017

    Huis met eetbare tuin

    In Lent wonen Marcel en Marjolein in een vroegere tuinderswoning met een enorme grote, mooie fruittuin eromheen. In deze tuin is (bijna) alles eetbaar is.

  8. Recept
    3.42857
    Stilstaand beeld van Carpaccio van vis met kaviaar
    28 december 2018

    Carpaccio van vis met kaviaar

    Culinair expert Alain Caron is in het Achterhoekse Laren, waar Sandra en Martin Hoentjen een heuse kaviaarkwekerij runnen. Alain maakt een heerlijk gerecht met de kaviaar.

Pagina's