16 mei 2019
Een duurzaam stalen huis in Dokkum, Nadia bezoekt een urban farm.
Aflevering in het kort
Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Amsterdam-West, waar Menno Houtstra een zelfvoorzienende stadskas runt. Menno's motto is 'goed eten voor weinig'. De groenten en kruiden uit zijn verplaatsbare kas en moestuin bereidt hij in zijn gerecyclede keuken, die hij vervolgens in zijn restaurant serveert. Nadia bereidt samen met Menno een heerlijk gerecht in een tajine. Ze gebruiken groente en kruiden uit de moestuin en de restproducten van de plaatselijke supermarkt. * In Dokkum wonen Karla en Willem Feenstra met hun drie kinderen in een duurzaam huis dat gebouwd is van een bijzonder materiaal: op een paar binnenmuren na is het huis volledig van staal. Staal is onderhoudsarm en de bouw is een stuk voordeliger dan met de standaardmaterialen. En nog makkelijker, het interieur kan gemakkelijk worden veranderd. Alles in huis hangt namelijk aan magneten, de gordijnen, de plantenplank en de hanglamp.