19 mei 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 19 mei 2018

De droom om een eigen loghome, ofwel een boomstammenhuis, te bouwen is bij Rochus dertig jaar geleden ontstaan in Canada. Hij bouwde daar als vrijwilliger mee aan een community center, gemaakt van boomstammen, voor de Blackfeet indianen. Daar leerde hij zijn latere echtgenote, de Japanse Shigemi, kennen. Inmiddels wonen ze samen in het Limburgse Geulle aan de Maas, in hun eigen unieke, handgemaakte boomstammenhuis. In huis leven ze naar Nederlands en Japans gebruik en overal in hun bijzondere woning zie je herinneringen aan Shigemi's geboorteland. Als ze samen neerkijken op het heuvelachtige Zuid-Limburgse landschap, weten ze één ding zeker: hier willen ze samen oud worden. * Chef-kok Ramon Brugman stort zich vandaag op een traktatie: een appel-victoriataartje. Een taartje van stevig korstdeeg, dat wordt gedecoreerd met amandelschaafsel en slagroom. Wie wil er een stukje? * In het Drentse dorpje Doldersum is het momenteel nog drukker dan normaal. Het is namelijk lammertijd: schaapherdersechtpaar Catrinus en Erika verwachten honderden lammetjes in ongeveer zes weken. Het grootste deel van hun kudde Schooneberker schapen lammert af op stal en een ander gedeelte baart zelfstandig op de heide. Vandaag is voor een aantal lammetjes een spannend moment aangebroken: voor het eerst op pad naar de heide met schaapherder Catrinus en zijn honden. * De Friese, biologisch aspergeteler Jelmer Albada heeft een hart voor landbouw en een passie voor vernieuwing. Op zijn vele reizen in het buitenland kijkt hij de kunst af van het biologisch telen met hulp van paarden. Als hij terugkeert naar Friesland maakt hij zijn droom waar: asperges telen in zijn Friese Gaasterland. Mét de hulp van paarden. Chef-kok Leon Mazairac ontmoet Jelmer en kookt een lekker gerecht met zijn Friese asperges.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    4.186045
    Stilstaand beeld van Paasbrood
    28 maart 2018

    Paasbrood

    Met Pasen eten veel families traditiegetrouw paasbrood. Ramon maakt niet alleen zelf zijn versie van het paasbrood, maar maakt ook zelf de boter die op het brood gesmeerd wordt.

  2. Recept
    3.3
    Stilstaand beeld van Pasta met makreel
    9 februari 2016

    Pasta met makreel

    Ramon bereidt een snelle maaltijd met pasta, gebakken makreel en ratatouille. Inclusief snijtips!

  3. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van blikken naar marmeren bloempotjes
    23 maart 2017

    Van blikken naar marmeren bloempotjes

    Wat kun je met je lege blikken doen? Maak er bloempotjes van met een hip design. Met marmer...

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Verantwoorde snackbar
    20 januari 2016

    Verantwoorde snackbar

    In Eindhoven staat een unieke snackbar. Alles is duurzaam, verantwoord én ze maken alles zelf! Wat dacht je van walnoten-linzenburgers, risotto-caprese-ballen en wildballen?

  5. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Duurzame ronde woning
    24 januari 2017

    Duurzame ronde woning

    Jan woont op een prachtige plek midden op de Veluwe. Meer dan 25 jaar geleden bouwde hij hier zijn eigen duurzame woning met ronde vormen.

  6. Tuin & Natuur
    13 oktober 2016

    DIY: insectenhotel

    Het is weer herfst en de dennenappels, kastanjes, takken, mos en bladeren liggen voor het oprapen...

  7. Recept
    3.86111
    Stilstaand beeld van Quiche lorraine
    18 april 2018

    Quiche lorraine

    Ramon maakt de klassieke Franse hartige taart met romige kaas en spek: de quiche lorraine. Hij laat je zien hoe je de bodem maakt én hij maakt er een bijpassend Frans gerechtje naast.

  8. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Boerderij in Doesburg
    17 januari 2017

    Boerderij in Doesburg

    In één van de laatste boerderijen in het vestingstadje Doesburg wonen Jo-Anne en Harm-Jan met hun dochter Cathelijne.

Pagina's