19 mei 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 19 mei 2018

De droom om een eigen loghome, ofwel een boomstammenhuis, te bouwen is bij Rochus dertig jaar geleden ontstaan in Canada. Hij bouwde daar als vrijwilliger mee aan een community center, gemaakt van boomstammen, voor de Blackfeet indianen. Daar leerde hij zijn latere echtgenote, de Japanse Shigemi, kennen. Inmiddels wonen ze samen in het Limburgse Geulle aan de Maas, in hun eigen unieke, handgemaakte boomstammenhuis. In huis leven ze naar Nederlands en Japans gebruik en overal in hun bijzondere woning zie je herinneringen aan Shigemi's geboorteland. Als ze samen neerkijken op het heuvelachtige Zuid-Limburgse landschap, weten ze één ding zeker: hier willen ze samen oud worden. * Chef-kok Ramon Brugman stort zich vandaag op een traktatie: een appel-victoriataartje. Een taartje van stevig korstdeeg, dat wordt gedecoreerd met amandelschaafsel en slagroom. Wie wil er een stukje? * In het Drentse dorpje Doldersum is het momenteel nog drukker dan normaal. Het is namelijk lammertijd: schaapherdersechtpaar Catrinus en Erika verwachten honderden lammetjes in ongeveer zes weken. Het grootste deel van hun kudde Schooneberker schapen lammert af op stal en een ander gedeelte baart zelfstandig op de heide. Vandaag is voor een aantal lammetjes een spannend moment aangebroken: voor het eerst op pad naar de heide met schaapherder Catrinus en zijn honden. * De Friese, biologisch aspergeteler Jelmer Albada heeft een hart voor landbouw en een passie voor vernieuwing. Op zijn vele reizen in het buitenland kijkt hij de kunst af van het biologisch telen met hulp van paarden. Als hij terugkeert naar Friesland maakt hij zijn droom waar: asperges telen in zijn Friese Gaasterland. Mét de hulp van paarden. Chef-kok Leon Mazairac ontmoet Jelmer en kookt een lekker gerecht met zijn Friese asperges.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Kwartel met Deventer koek
    25 april 2018

    Kwartel met Deventer koek

    Alain is op stap in Deventer. Hij is benieuwd naar de Deventer koek. Bij chef-kok Nickey Vlierhuis duikt Alain de keuken in om zelf een gerecht te bereiden mét die bekende koek.

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Kasteel Rosendael
    5 april 2016

    Kasteel Rosendael

    Kasteel Rosendael heeft een fantastisch mooie tuin, waar ze in de negentiende eeuw al waterpret...

  3. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van De mysterieuze moeflon
    13 maart 2017

    De mysterieuze moeflon

    De Veluwe ontwaakt uit de winterslaap en boswachter Marieke bezoekt collega Lennard Jasper om de moeflon te vinden.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van 45 soorten knoflook
    10 oktober 2016

    45 soorten knoflook

    Alain gaat bezoek bij Kees in Leusden die maar liefst 45 soorten knoflook teelt.

  5. Recept
    3.333335
    Stilstaand beeld van Zelfgemaakte pasta
    28 april 2016

    Zelfgemaakte pasta

    Ramon Brugman maakt één van zijn favoriete gerechten: zeewolffilet gerold in pancetta, met...

  6. Recept
    3.833335
    Stilstaand beeld van Hollandse slagroomtaart
    16 februari 2017

    Hollandse slagroomtaart

    Als opgeleid patissier vindt Ramon het heerlijk om een mooie taart te bakken. Hij maakt een échte Hollandse ouderwetse slagroomtaart.

  7. Recept
    3.57143
    Stilstaand beeld van Couscous als nooit tevoren!
    30 november 2015

    Couscous als nooit tevoren!

    Sharon maakt een betaalbare maaltijd met couscous en geitenkaas. Maar dit is wel couscous-speciaal: gegaard in sinaasappelsap. En met Turks brood.

  8. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Von Gimborn Arboretum
    2 januari 2017

    Von Gimborn Arboretum

    in Doorn ligt het Von Gimborn Arboretum, een honderd jaar oude kijktuin. De planten staan er nog. Wilbert Hetterscheid beheert de tuin nu.

Pagina's