5 april 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 5 april 2018

Culinair schrijver Nadia Zerouali ontmoet Charlotte in Schiedam. Charlotte wordt gedreven door de wens om bij te dragen aan het welzijn van mens, dier en milieu. En die wens zet ze om in daden: ze maakt puur biologisch en plantaardig eten, waaronder kaas. Jawel: vegan kaas. Op basis van planten dus. Dat wil Nadia wel eens proeven.

In Zwolle wonen Miriam en Tom sinds vier jaar in de meest kinderrijke buurt van Nederland, de wijk Stadshagen in Zwolle, samen met hun vier kinderen in een 2-onder-1-kapwoning. Van binnen hebben ze er een duurzaam paradijs van gemaakt met vooral veel Scandinavische invloeden. Miriam heeft veel creatieve ideeën die ze samen met haar man Tom omtovert tot originele meubelstukken en accessoires.

In Groenekan wonen Djoeke en Rombout van Zwetselaar in een koetshuis uit 1850. Niet alleen hun huis, maar ook hun statige tuin is in het voorjaar op z'n mooist. Dan heeft het zonlicht vrij spel en vieren de bolgewassen feest. De grote vijver en de hoge bomen verraden dat deze tuin ooit onderdeel van landgoed Voordaan is geweest. Djoeke is de derde generatie van de familie die de tuin al jaren beheert.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van plastic buisjes naar bloemenhanger
    27 april 2017

    Van plastic buisjes naar bloemenhanger

    Dit bloemenplankje is leuk om in huis te halen! Of eigenlijk, om zelf te maken! Met een paar...

  2. Recept
    3.833335
    20 juni 2017

    Bladerdeeg met roomkaas en honing

    ''Laat op de avond rond middernacht neem ik even een momentje voor mezelf.'' Gedurende de ramadan...

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Van bakkerij naar woonhuis
    23 november 2015

    Van bakkerij naar woonhuis

    Honderd jaar lang kon iedereen in Brummen en omstreken hier terecht voor gebakjes, maar Odette en Wilko hebben de bakkerij en koelruimtes omgetoverd tot woonhuis.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Deventer koek
    25 april 2018

    Deventer koek

    Alain Caron is op stap in Deventer. Hij is benieuwd naar het recept van de welbekende Deventer koek. Bij chef-kok Nickey Vlierhuis duikt Alain de keuken in om zelf een gerecht te bereiden mét die bekende koek.

  5. Tuin & Natuur
    5 februari 2018

    Stoeterij frá Skoti

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Stinzentuin in Laag-Keppel
    2 mei 2018

    Stinzentuin in Laag-Keppel

    Trudi woont in een voormalig lagere school in het bos in Laag-Keppel. Daar heeft ze een stinzentuin aangelegd. Stinzen zijn verwilderde planten en bloemen, daarom is tuinieren met deze planten ook een ware uitdaging.

  7. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Ile Flottante
    13 november 2015

    Ile Flottante

    Alain maakt het dessert ile Flottante. Dit betekent 'drijvend eiland' in het Frans.

  8. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Biologisch boeren in de gezamenlijke moestuin
    8 oktober 2015

    Biologisch boeren in de gezamenlijke moestuin

    Klaas leeft zijn droom: een gezamenlijke moestuin die inmiddels bijna 400 ‘leden’ heeft.

Pagina's