5 mei 2019

Stilstaand beeld van uitzending op 5 mei 2019

Godelijn en Antoine hebben al zeventien jaar een lat-relatie wanneer ze voor het eerst samen een huis kopen in hartje Den Haag. De achtergevel is geheel roze geschilderd en die kleur hebben ze binnen in huis voortgezet. De twee hebben jaren lang apart van elkaar veel kunst verzameld, die nu samengekomt op allerlei verdiepingen; allemaal verbonden door één rode draad: roze. Chef-kok Ramon Brugman maakt vandaag een heerlijke maaltijd! Risotto met kruiden, verse gerookte zalm, peultjes, doperwten en waterkers. Bijna de kleuren van de Italiaanse vlag. Vogelaar Camilla Dreef is net boven Arnhem in het Rozendaalse Bos. Hier gaat ze samen met Joost van Bruggen op zoek naar de specht. Joost is gefascineerd door deze bijzondere vogel. Camilla en Joost luisteren of ze dat typische roffeltje horen en proberen de Big Five onder de spechten in een dag te zien; van de zwarte tot de middelste bonte specht. Uiteraard houden ze hun ogen open voor alle vogels en dat is vandaag geen slecht idee want... zien ze daar nou echt een bosuil zitten? Culinair expert Alain Caron is in het Gelderse Buren waar Peter van Leeuwen een biologische varkensboerderij runt. Peter begon ooit als zoon van een melkveehouder zijn eigen bedrijf met scharrelvarkens en schakelde over op biologisch boeren. Hij legt uit wat dat eigenlijk is... Zoon Jeroen is de nieuwe generatie en heeft al nagedacht over de toekomst van het bedrijf. Omdat Peter in zijn vrije tijd bij de vrijwillige brandweer zit, leek het Alain extra leuk om een barbecue te houden, natuurlijk met het biologische varkensvlees van Peter én een brandweer-tip.

Ook leuk om te kijken

  1. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Beemster arboretum
    18 maart 2019

    Beemster arboretum

    Verscholen in de Zuidoostbeemster ligt het laagstgelegen arboretum ter wereld met een unieke verzameling bomen en struiken in een parkachtige omgeving

  2. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Visschotel met een saus van strandkrabben
    21 september 2016

    Visschotel met een saus van strandkrabben

    Alain maakt een heerlijk gerecht met de verse strandkrabben die hij net zelf heeft binnen gehaald!

  3. Recept
    2.8
    Stilstaand beeld van Bijgerechten van Nadia
    21 december 2017

    Bijgerechten van Nadia

    Voor haar bijgerechten maakt Nadia gebruik bijzondere specerijen. Ze maakt 'seven spice' freekeh met barberry besjes en oregano. Ook maakt ze nog ovengeroosterde bloemkool en broccoli met Dukkah-rozenolie.

  4. Recept
    4.133335
    Stilstaand beeld van Spinazierisotto met gepofte groenten
    4 oktober 2016

    Spinazierisotto met gepofte groenten

    Ramon maakt een vegetarische maaltijd: spinazierisotto met gepofte groenten en een gepocheerd ei.

  5. Recept
    3.5
    Stilstaand beeld van Varkenskoteletten met krieltjes
    26 november 2015

    Varkenskoteletten met krieltjes

    Ramon maakt een budgetmaaltijd waar je U tegen zegt: varkenskoteletten met krieltjes. En.. gepofte rode biet!

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Ieberenplas Drenthe
    18 september 2018

    Ieberenplas Drenthe

    Marieke bezoekt het hart van Drenthe, waar in de rijke natuur met gevarieerde bossen, heidevelden en stuifzand overal water aanwezig is. Een prachtige plek.

  7. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Kroeghuis
    27 april 2016

    Kroeghuis

    Op deze koningsdag gaat de vlag uit bij de familie Kwint-Wilders. Zij wonen in een voormalig café...

  8. Recept
    3.666665
    Stilstaand beeld van Risotto met schelpdieren
    3 december 2015

    Risotto met schelpdieren

    Chef-kok Ramon maakt een heerlijke risotto met schelpdieren. Het klaarmaken kost wat tijd. Maar de bereiding van de maaltijd is daarna een eitje!

Pagina's