6 oktober 2019

Stilstaand beeld van uitzending op 6 oktober 2019

De leukste items van de laatste weken: In het centrum van Gouda bewonen Ank en Maarten een oude stoomdrukkerij. Jarenlang worden hier bijna alle Nederlandse schoolboeken gedrukt. Inmiddels zijn de kantoren en werkvertrekken van het pand omgetoverd tot royale woonruimtes, met prachtig uitzicht op de stad. Dankzij vele behouden, originele elementen leeft de geschiedenis van de drukkerij nog altijd voort in het pand. * De Veluwe is een van de weinige plekken in Nederland waar het vliegend hert voorkomt. Met zijn enorme afmetingen is dit de koning onder de kevers, maar wie 'm wil spotten moet een beetje geluk hebben. In de ochtenduren doet deze reuzenkever rustig aan en bij kou en regen laten vliegende herten zich sowieso niet zien. Gelukkig weet boswachter Rick de Ruiter de plekken te vinden waar dit imposante diertje zich schuil houdt. * Chef-kok Ramon Brugman maakt pittige hotdogs van merguez-worstjes. Hij geeft het gerecht een oosterse twist met een kruidige sesampasta. * Op zoek naar een écht klushuis om hun creativiteit de vrije loop te laten, vallen Mark en Vivian in 2014 als een blok voor een bouwval in de weilanden van het Noord-Hollandse Niedorp. Er moet flink wat gebeuren om van het vervallen boerderijtje hun eigen droomhuis te maken, maar met de twee rechterhanden van Mark en de uitgesproken smaak van zijn eigen interieurstyliste Vivian komen ze een heel eind. Vijf jaar later genieten ze samen met hun dochtertje Sjors nog iedere dag van hun zelfgemaakte woonboerderij, midden in de natuur. * In het Betuwse dorp Erichem kunnen chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer hun hart ophalen. Op de wijngaard van Arina en Diederik is de eerst pluk van de druiven in volle gang. Van deze groene oogst wordt geen wijn gemaakt, maar verjus. Al een populair product in de Romeinse tijd, maar ook in de hippe creaties van Leon en Lendl de ultieme smaakmaker in de keuken.

Ook leuk om te kijken

 1. Huis & Interieur
  Stilstaand beeld van Een dak van golfplaten
  15 september 2016

  Een dak van golfplaten

  In het Drentse De Wijk staat een eigenzinnig huis met een dak van golfplaten.

 2. Recept
  4.136365
  Stilstaand beeld van Quinoaburger op pitabroodje met hangop-muntsaus
  1 oktober 2019

  Quinoaburger op pitabroodje met hangop-muntsaus

  Sharon maakt een lekker, vegetarisch gerecht: een quinoaburger op een pitabroodje met een heerlijk sausje van hangop en munt. En een watertje mag natuurlijk niet ontbreken; ze maakt het drankje met komkommer en eetbare bloemen.

 3. Recept
  4.2
  Stilstaand beeld van Inktvis carbonara
  2 november 2018

  Inktvis carbonara

  In Maastricht ligt het oudste wijndomein van Nederland. Leon en Lendl bezoeken dit familiebedrijf en ontmoeten drie generaties wijnmakers. Leon maakt een gerecht bij een door Lendl uitgekozen wijn.

 4. Wat kun je met...
  Stilstaand beeld van Van houtjes naar onderzetters
  3 januari 2017

  Van houtjes naar onderzetters

  Geen kringen meer op je tafel met deze leuke onderzetters! En je kan ze zelf maken met elk...

 5. Huis & Interieur
  Stilstaand beeld van Raadhuis
  28 maart 2016

  Raadhuis

  Van raadhuis tot bed&breakfast! Voor hun dochter Kim was het haar eerste architectenklus. Stijlvol modern en met oog voor oude details.

 6. Huis & Interieur
  Stilstaand beeld van Brandweerkazerne met penthouse
  25 april 2016

  Brandweerkazerne met penthouse

  In Gorinchem staan veel mooie oude panden, waar je vanaf het penthouse van de vroegere...

 7. Tuin & Natuur
  Stilstaand beeld van Troosteloze tuin opknappen
  11 januari 2017

  Troosteloze tuin opknappen

  Floor en Remko wonen in Utrecht en weten niet wat ze met hun troosteloze achtertuin aan moeten. Martin helpt het stel op weg!

Pagina's