Zie jij ook vaak vlinders in je tuin of in de natuur en wil je weten welke soorten je ziet? Kijk dan snel op de vlinderkaart.

2400 soorten vlinders in Nederland

Wist je dat er in Nederland meer dan 2400 soorten vlinders rondfladderen? En dat er een verschil zit tussen dagvlinders, nachtvlinders en libellen? Zo heb je het koolwitje, zandoogjes, juffers en dat is nog maar het begin zoals je hier ziet op enkele vlinder herkenningskaarten. 

Bekijk de vlinderkaart

Onze boswachter Marieke ging langs in Vlindertuin de Zindering en bekijkt vlinders en libellen van dichtbij. Wil jij tijdens je volgende wandeling ook vlinders spotten? Neem dan de vlinderkaart van De Vlinderstichting mee en ontdek welke soorten jij tegenkomt. 

Meer vlinders in je eigen tuin? Plant dan Judaspenning, Winterheide en Lavendel

Elke vlinder heeft zijn eigen voorkeur

Wil je zelf meer vlinders in de tuin of op je balkon? Zorg dat je de juiste planten hebt staan. Kies voor planten die lang bloeien en veel nectar geven. Judaspenning, Winterheide en Lavendel zijn goede opties. Elke vlinder heeft zijn eigen voorkeur. En plant je verschillende planten, dan krijg je ook een bonte verzameling vlinders. Wil je nog meer weten over vlinders? Klik dan hier voor alle herkenningskaarten van de Vlinderstichting.

11 min
Geschreven door
Rosemarijn Zandt
Datum