Buitenleven

Inspiratie

Zoom in op de bij

Je ziet ze nu volop: de bijen! Het warme weer brengt ze in beweging. Dat is nog eens klein geluk in tijden van crisis. Een beter lentegevoel is er niet, maar de wilde bij heeft jouw hulp wel nodig.

Lentebloeiers kleuren het leven

Ook zo blij dat de lente weer is begonnen? De narcissen en krokussen staan te stralen, maar ook de geur van bloeiende hyacinten is onlosmakelijk verbonden met de lente.
[Advertentie]

Vrolijke voorjaarsbloeiers

Wanneer je slim plant geniet je het hele voorjaar van een bloementapijt. Dat kunstje kijken we nog af bij de Friese adel van vroeger. Zij floreerden in de 12e eeuw al door hun stinzentuinen vol vroegbloeiende bol- en knolgewassen.

Groene oase in de stad

Ben je op zoek naar inspiratie om je stadse tuin om te toveren tot een groene plek om tot rust te komen? Kijk dan eens naar deze stadstuinen.

De mooiste natuurgebieden van Nederland

Wil je Nederland ontdekken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Belangrijkste tip: ga tijdens Corona niet hutjemutje de natuur in. Is het vol? Zoek dan een rustiger plekje op!

Hollandse woestijnen

Tijdens de Corona crisis moet je volle stranden vermijden. Ga liever banjeren door de Nederlandse stuifduinen. Te vinden van Drenthe tot Brabant. Ruimte genoeg zou je zeggen, voor die 1,5 meter afstand per persoon. Let zelf even op of het niet te druk is.