Buitenleven

Inspiratie

Lammertijd!

Lente! Eindelijk weer langere dagen en zonder jas naar buiten. Voor de boeren is dit een hele drukke tijd want lente betekent: lammertijd. We kunnen niet wachten: kom maar op met die geboortegolf.

De mooiste bossen van Nederland

Eigenlijk komen we er een beetje bekaaid vanaf. Slechts tien procent van ons landoppervlak is bos. Maar wát er staat is uniek; van geheim natuurbos tot historisch landgoed. Spring van die bank af en ga ze ontdekken!
[Advertentie]

Uitvogelen met Camilla

Vogelaar Camilla Dreef leert je de kneepjes van het vogelaarsvak in de serie 'Uitvogelen met Camilla' Welke vogel kunnen we deze maand spotten?

Loeiende koeien

Een prachtig Hollands plaatje: grazende koeien in de wei. BinnensteBuiten kent koeien in alle soorten en maten. Van Dexter mini-koe tot massieve Schotse hooglander, ze voelen zich hier allemaal thuis.

Biologisch Boeren

Biologisch boeren – the best of both worlds. Met liefde gewassen verbouwen en vee houden, maar wel met oog voor dier en milieu. Deze boeren doen het!

Liefde voor schapen

Schapen, die wollige dieren die blaten en grazen in graslanden. De wol wordt nog altijd gebruikt om ons warm te houden, maar wist je dat er ook schapen bestaan die geen wol hebben? Naast onze bekende heide- en weideschapen komen er steeds meer bijzondere buitenlandse rassen naar Nederland.