Buitenleven

Inspiratie

Schaatsen op natuurijs

Wil je de ijzers onderbinden? Het is nu vanwege corona anders dan anders. Hou het lokale nieuws goed in de gaten, blijf op afstand en schaats dichtbij huis. Veel natuurgebieden en plassen zijn afgesloten vanwege verwachte schaatsdrukte. Bekijk ze daarom hier veilig en warm vanaf de bank.

Blije dieren tegen een winterdip

Weinig zonlicht en veel binnenshuis voor je werk. Ideale ingrediënten voor een winterdip. Waar het niet voor deze blije dieren, die krijgen zoveel liefde van hun baasjes. Zij slepen je er wel doorheen!
[Advertentie]

Frisse winterwandelingen

Ga opgewekt het nieuwe jaar in! Haal een frisse neus en maak een winterse wandeling. BinnensteBuiten stippelt een paar bijzondere routes voor je uit.

Winters Wadden weekend

Je bent nergens zo lekker weg als op de Wadden. Je stapt op de boot en waant je in het buitenland. En je scoort hoog op de eco-lat voor reizen, want de trein, auto of boot doen het beter dan het vliegtuig.

Help onze vogels de winter door

Ons land telt  maar liefst vijfhonderd voglsoorten. Hiervan trekken rond de 120 vogelsoorten jaarlijks naar het zuiden van Europa om daar te overwinteren. Een dikke meerderheid blijft in Nederland achter, maar waar kunnen zij schuilen en voedsel vinden? Wij zetten op een rijtje hoe jij de vogels kunt helpen.

Uitvogelen met Camilla

Vogelaar Camilla Dreef leert je de kneepjes van het vogelaarsvak in de serie 'Uitvogelen met Camilla' Welke vogel kunnen we deze maand spotten?