Buitenleven

Inspiratie

Liefde voor dieren

Kalfjes, geitjes, paarden, kippen en koeien… bij BinnensteBuiten zijn we gek op dieren. Net als onze kijkers. Hun liefde voor dieren groeit soms uit tot een beestenboel van dertig of meer. We gaan bij een aantal van hen op bezoek.

Biologisch Boeren

Biologisch boeren – the best of both worlds. Boeren kunnen nog steeds met alle liefde gewassen verbouwen en vee houden, maar wel met oog voor dier en milieu. BinnensteBuiten ging langs bij een aantal bioboeren. Hoe gaat het biologisch boeren hen af?
[Advertentie]

Afkoelen in de natuur

Tijdens een hittegolf is niets lekkerder dan een duik in het water. Deze natuurgebieden zijn prachtig en ideaal om eventjes af te koelen!

Wandelroutes voor de snelle wandelaar

Wandelen! We zijn er dol op. Het is ontspannend, we zijn in beweging en we ontdekken mooie plekken in de natuur. Als beginnend wandelaar wil je nog geen avondvierdaagse lopen, dat snappen we heel goed. De mooiste wandelroutes tot 5 kilometer hebben we daarom voor je op een rij gezet. Wandel ze!

Botanische tuinen

Van oudsher herbergden botanische tuinen exotische plantencollecties die voor wetenschappelijke doeleinden van ver werden geïmporteerd. Dat een hortus botanicus daarnaast een prachtige plek is om te ontspannen laten deze vijf tuinen zien.

Moestuinier erop los!

Groente en fruit uit je eigen tuin, er is niets lekkerders! Een moestuin is helemaal in en kan altijd, zelfs op je balkon. BinnensteBuiten is al vaak te gast geweest bij verschillende moestuinen. Hieronder een greep uit onze collectie.