Buitenleven

Inspiratie

Meet the alpaca!

Met zijn eigenwijze kop en krullerige vacht is het een levend knuffeldier: de alpaca. Maar let op! Deze berglama’s uit Zuid-Amerika hebben pit en zijn er niet allemaal van gediend.

Warm winterkamperen

Ga het avontuur aan, maak een wandeling door een natuurgebied en eindig de dag in een tipi, tentje of hut op één van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer die deze winter openblijven.
[Advertentie]

Paddenstoelen zoeken

Paddenstoelen zijn een symbool van de herfst. Het bos verkleurt, de bladeren vallen van de bomen en je ziet ze uit de grond ploppen: het najaar is het moment om eropuit te gaan en paddenstoelen te zoeken of te verwerken in een gerecht.

Met je laarzen door de bladeren

De dagen worden korter en we zitten meer binnen. Het uitgelezen moment om een frisse neus te halen. Eeuwenoude bossen, uitgestrekte heideterreinen en moerasgebieden: Nederland heeft genoeg mooie natuurgebieden voor lekkere herfstwandelingen.

Winterse tuinen

Elk seizoen kent andere planten en bloemen, en dus zien tuinen er in de winter weer compleet anders uit. Vogels, hulst maar ook kleur: wij zetten de leukste wintertuinen voor je op een rij.

Ga nu trekvogels spotten

Van nachtegaaltjes tot koperwieken: de herfst is dé tijd om trekvogels van dichtbij te zien! Dus: verrekijker mee en kijk uit over de weidse natuurgebieden. Een cadeautje voor je ogen!