25 minuten

Aflevering in het kort

Sander Hertgers is de derde generatie forellenkweker. Zijn opa is ermee begonnen en zijn ouders, Janny en Gerrit, werken nog volop mee. De familie Hertgers bezit een forellenkwekerij en een groot park, waar sportvissers over diverse vijvers op regenboogforellen kunnen vissen. Klinkt zielig? Sander weet zeker dat hun manier van kweken en vissen voor iedereen goed is. 'De regenboogforel eet 1,1 kilo om zelf 1 kilo vlees te geven, dat maakt hem uniek. Wij kweken een soort scharrelforel die op een milieuvriendelijke manier worden belucht.' Chef-kok Léon Mazairac is kritisch over goed voedsel en wil dit met eigen ogen onderzoeken. In het Brabantse Alphen wonen Marloes, Barry en dochter Cato in een oude koeienstal. Marloes droomde al heel lang van paarden in de tuin. Toen zij een boerderij op het Brabantse platteland vonden, kochten ze deze met vrienden en deelden ze het in tweeën. Zo werd de koeienstal hun gedroomde huis buiten de stad, met een paard én een pony in de tuin. Het hele huis is verbouwd, opgeknapt en ingericht met gebruikte spullen.

In deze aflevering

Wonen

Loftboerderij Alphen