zaterdag

Aflevering van
20 januari 2018

Interieurstylist Debby helpt bij het inrichten van een woonkamer, cassavetaart van Sharon, vintage-heaven in Amsterdam, een kudde Schotse Hooglanders in Groningen en Alain kookt met oesterzwamvoetjes.
BinnensteBuiten
45 min

Aflevering in het kort

In Bilthoven hebben Karin en Willem Wakker zo'n twintig jaar geleden hun woonkamer ingericht om er vervolgens nooit meer iets aan te veranderen. Nu willen ze graag het graag herinrichten, maar hebben geen idee hoe ze deze gezellig kunnen maken. Gelukkig heeft interieurstylist Debby Puttiger volop leuke ideeën om er een kleurrijke, sfeervolle ruimte van te maken. * Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijd, een echte Surinaamse cassavetaart: bojo. Elke Surinaamse familie heeft zijn eigen bojorecept en natuurlijk vindt iedereen zijn eigen familierecept het beste. Maar Sharon vindt dat je er gewoon je eigen draai aan moet geven. Maak je eigen bojo. * Maxime Carstens en Gordon Tiemstra wonen hartje Amsterdam achter het Leidseplein. Met liefde heeft het jonge stel hun huurwoning opgeknapt en gevuld met vintage- en allerlei tweedehandsspullen. Alles heeft een geschiedenis, van de koffiekopjes tot de wc-bril. Hier werkt Maxime aan haar eigen modelabel en heeft Gordon een plek voor zijn grote verzameling wielershirts. * In Opende, Groningen, hebben Ymkje en Yelwin een oude boerderij. Zij houden van het zogenaamde 'slow boeren', waarbij ze hun vee de tijd geven in alle gezondheid op te groeien. Het is geen alledaags vee, dat zij hebben: Schotse Hooglanders en Herefordkoeien. Met name de Schotse Hooglanders met hun rode vacht en gigantische horens zijn een lust voor het oog. Yelwin voert de kleine kudde tegenover zijn huis met wat hooi bij, de overige kuddedieren doen nuttig werk in een nabijgelegen natuurgebied. * Culinair expert Alain Caron ontmoet in Liessel de Noordbrabantse Mariëlle van Lieshout bij haar oesterzwammenkwekerij. Sinds kort maakt ze samen met food innovator Doreen Westphal vegetarische worst. Deze is gemaakt van de voetjes van de oesterzwam. Die voetjes smaken precies hetzelfde als de hoed, maar werden altijd weggegooid. Om deze voedselverspilling tegen te gaan, verwerken ze nu duizenden kilo's ongebruikte voetjes tot vegetarische worst.

Meer inspiratie?

  • Lekker veggie

    Op zoek naar snelle, gezonde en smaakvolle vegetarische recepten? Hier vind je ze in alle soorten en maten!
  • Natuurlijk licht in huis

    Wil jij meer licht in huis in de winter? Wij zetten enkele tips op een rij om de donkere dagen lichter te maken.
  • Magische winterwandelingen

    Bij het haardvuur kruipen met warme chocomel, dat is winters genieten. Zéker na een koude natuurwandeling!

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!