1 maart 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 1 maart 2018

Klaas Hogeweg woont in Den Bosch in een prachtig oud herenhuis uit 1901. Het huis heeft indrukwekkende geveldetails, originele elementen, glas-in-looddeuren en grote ramen aan de voorzijde en is verdeeld in drie ruimtes die vloeiend in elkaar doorlopen. Het is een huurhuis, maar dat weerhoudt Klaas er niet van om zijn woning volledig te 'verbouwen' naar zijn smaak. Hij besteedt veel tijd en aandacht aan zijn huis en dat is terug te zien aan zijn interieur. De accessoires komen voornamelijk uit het buitenland, die Klaas meeneemt van zijn vele (werk)reizen naar Azië. Het is met recht een klein, maar heel fijn huis met veel grandeur.

Culinair expert Alain Caron is in de gemeente Houten bij Lydia van Maurik. Doordat geitenmelk en -kaas zo populair zijn, is er een geitenbokkenoverschot in Nederland. Die produceren geen melk en Nederlanders zijn niet echt bokkenvleeseters: de bokken hebben daardoor voor boeren geen waarde. Ze willen liefst snel van ze af. Bokken hebben daarom vaak een kort en niet zo leuk leven. Daar wil Lydia verandering in brengen door alle vegetariërs en bewust duurzaam verantwoorde vleeseters te stimuleren om bokkenvlees te eten.

Hans Kaljee is bomenconsulent van Amsterdam. Hij zet zich in om bomen te behouden in de stad. Hans vindt het fascinerend om te zien hoe slim de bomen zijn. Deze oerbewoners van de planeet maken dankbaar gebruik van menselijke bouwsels voor hun eigen gewin door bijvoorbeeld hoger te groeien door pilaren en huizen te beklimmen. Soms hebben ze last van de mens en het verkeer, maar ook daar lijken ze oplossingen voor gevonden te hebben. Hans laat gekke groeisels en bijzonder mooie straatbeelden zien, die daar het gevolg van zijn.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Kluswoning tot droomhuis
    8 februari 2016

    Kluswoning tot droomhuis

    Sjoerd kocht een aantal jaar geleden een kluswoning in Arnhem. Het huis toverde hij om tot een uniek huis! Van een pop-art etalage tot een Balinese badkamer.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Voedsel fermenteren is hot!
    9 december 2015

    Voedsel fermenteren is hot!

    Voedsel fermenteren door gisten en bacteriën? Klinkt vies, maar is heel gezond en weer helemaal hot. Sanne Zwart toont Alain haar fascinatie voor het fermenteren van voedsel.

  3. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Luxe clubsandwich
    6 december 2017

    Luxe clubsandwich

    Léon is in zijn stad Utrecht. Niet ver van Léons restaurant runnen Ralph Bond en Patty Smolders een ambachtelijke stadsbakkerij. Leon maak met alle plezier een clubsandwich-de-luxe.

  4. Recept
    4.4
    Stilstaand beeld van Sabayon met likeur
    2 maart 2018

    Sabayon met likeur

    In Amsterdam is een distilleerderij waar drie vrouwen aan het roer staan. Er worden tientallen bijzondere dranken op ambachtelijke manier gedestilleerd. Boterbabbelaar-likeur, Haags Hopje, chocolademarsepein of oud-Hollandse dranken, je kunt er van alles krijgen.

  5. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Huis met creatieve geest
    6 maart 2017

    Huis met creatieve geest

    Midden tussen de bomen in Het Gooi staat de luxe villa van Koen Gubbels. Met een architect bedenkt Koen hoe het huis eruit moet komen te zien.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Slangen in Nederland?
    19 november 2015

    Slangen in Nederland?

    Wist je dat er in Nederland heel veel ringslangen leven? Ze houden van stilte en rust op donkere en natte plekken. Zoals het Kuinderbos in de Noordoostpolder.

  7. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Robuust huis Rotterdam
    29 maart 2017

    Robuust huis Rotterdam

    Faye en Joost werken allebei willen in hun huis zowel kunnen wonen als werken. Na een verbouwing hebben ze dit in hun robuuste huis in Rotterdam gerealiseerd.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Kastanjebier uit Hilversum
    24 november 2017

    Kastanjebier uit Hilversum

    Leon is in mediastad Hilversum, waar Gijs Troost en Arjanneke van den Berg al meer dan 25 jaar bier brouwen in hun eigen keuken. Hun passie leidt in 2010 zelfs tot een eigen brouwerij!

Pagina's