10 januari 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 10 januari 2018

Culinair expert Alain Caron bezoekt in Uithoorn de enige plek waar in ons land tortilla's worden gemaakt. De Nederlandse Kelly van Harten raakt tijdens een vakantie met zijn ouders verknocht aan Mexico en grijpt daarna elke kans aan om terug te gaan. Tijdens zijn studie in Mexico ontmoet hij zijn (toenmalige) vriendin Karla en ontstaat de droom om een Mexicaans restaurant in Nederland te beginnen. Alleen stuiten ze dan op een probleem: de originele maistortilla's zijn in Nederland niet te krijgen. Er zit niets anders op dan eerst zelf deze tortilla's te gaan maken. Ze gaan op stage bij de leermeesters in Mexico en sinds 2016 produceren zij nu in Nederland drie soorten originele maistortilla's. Natuurlijk maakt Alain hier een lekker gerecht mee.

Boswachter Marieke Schatteleijn is bij de Oostvaardersplassen, gelegen tussen Almere en Lelystad. Het is het grootste moerasgebied van Nederland. In dit unieke en ruige natuurgebied leven heel veel verschillende, bijzondere dieren. Naast prachtige vogels en grote grazers, zoals konikpaarden en heckrunderen, leven hier ook vossen. Het is hier een goed leefgebied voor dit dier, omdat er niet op hem gejaagd wordt en er voldoende eten is. Collega-boswachter Jan Griekspoor is al 33 jaar werkzaam in dit gebied en weet alles over de vos te vertellen.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    3.875
    Stilstaand beeld van Quinoa met witte bonen en mais
    13 maart 2018

    Quinoa met witte bonen en mais

    Sharon maakt een betaalbare maaltijd waarin flink wat groenten zitten. Ze maakt quinoa met witte bonen en mais. En ze maakt uiteraard een van haar beroemde watertjes: dit keer met perzik en ananas.

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Vogeleilandenrijk
    19 mei 2016

    Vogeleilandenrijk

    Boswachter Marieke bezoekt samen met collega Leon het vogeleilandenrijk de Kreupel. Dit is een...

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Leon oogst zijn favoriete groente
    26 januari 2018

    Leon oogst zijn favoriete groente

    Ted en Nicoline Vaalburg telen knolselderij op hun bedrijf in Zuidschermer. Leon is gek op knolselderij en gebruikt het vaak in zijn gerechten. Hij kijkt mee op het bedrijf en maakt wat lekkers met gepofte knolselderij.

  4. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Open dolmadaki met Khritaraki en garnalen
    7 oktober 2016

    Open dolmadaki met Khritaraki en garnalen

    Leon maakt in de wijngaard in Den Haag een heerlijk gerecht: open dolmadaki met Khritaraki (Griekse rijstpasta) garnalen

  5. Recept
    2.88889
    Stilstaand beeld van Vis uit de houtoven
    13 april 2018

    Vis uit de houtoven

    In een Rotterdams restaurant heeft Leon een ontmoeting met Remco, die werkt vanuit de visie dat het eten in het restaurant duurzaam en lokaal moet zijn. Leon maakt een lekker gerecht met vis.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Kloosterbier uit de Bijlmer
    6 oktober 2017

    Kloosterbier uit de Bijlmer

    Samen leven, samen delen, samen brouwen. Dat is wat Martijn, Johannes en Thomas doen. Ze kennen elkaar van een klooster en een beetje klooster maakt zijn eigen bier.

  7. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van lijst naar maandkalender
    21 november 2016

    Van lijst naar maandkalender

    Maak je eigen kalender van een oude lijst! Je bent zo nooit meer een afspraak vergeten. Origineel...

  8. Recept
    3.772725
    Stilstaand beeld van Gua Bao broodjes
    25 januari 2018

    Gua Bao broodjes

    Ramon is geïnspireerd door de Oosterse keuken. Hij maakt gua bao-broodjes, gestoomde broodjes, die veel in China, Taiwan en Korea worden gegeten.

Pagina's