Tortilla met krab

Culinair expert Alain Caron bezoekt in Uithoorn de enige plek waar in ons land tortilla's worden gemaakt. De Nederlandse Kelly van Harten raakt tijdens een vakantie met zijn ouders verknocht aan Mexico en grijpt daarna elke kans aan om terug te gaan. Tijdens zijn studie in Mexico ontmoet hij zijn (toenmalige) vriendin Karla en ontstaat de droom om een Mexicaans restaurant in Nederland te beginnen. Alleen stuiten ze dan op een probleem: de originele maistortilla's zijn in Nederland niet te krijgen. Er zit niets anders op dan eerst zelf deze tortilla's te gaan maken. Ze gaan op stage bij de leermeesters in Mexico en sinds 2016 produceren zij nu in Nederland drie soorten originele maistortilla's. Natuurlijk maakt Alain hier een lekker gerecht mee.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    grote tortilla of 4 kleine tortilla's
  • 400 g
    krabvlees
  • 200 g
    witte kool
  • 2 el
    neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie of slaolie)
  • 10
    takjes vers tijm
  • verse gember (heel fijn hakken)
  • 100 g
    wakame
  • 4 el
    Japanse mayonaise
  • 2 el
    Japanse mayonaise
  • zout en peper
  1. Snij de witte kool fijn en bak het in 5 minuten even op in een pan met zout, peper en de olie. Laat vervolgens de kool buiten de pan afkoelen.

  2. Zodra de kool is afgekoeld, doe je het krabvlees bij de witte kool samen met de wakame, de Japanse mayonaise, mascarpone, wat tijm (alleen de kleine blaadjes) en rasp er wat van de verse gember doorheen. Mix dit alles goed door elkaar.

  3. Laat het mengsel 15 minuten staan zodat de smaken lekker in elkaar kunnen trekken.

  4. Warm de tortilla even op in de pan en smeer de tortilla in met het krabmengsel. 

  5. Eventueel kan je er ter decoratie nog wat fijne sla, kruiden of mini tomaatjes overheen strooien.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.