19 oktober 2016

Stilstaand beeld van uitzending op 19 oktober 2016

Met: Chef-kok Leon Mazairac is in Yerseke waar hij de mosselvangst meemaakt en natuurlijk kookt met deze Zeeuwse heerlijkheid.

In Beesd ligt het eeuwenoude Landgoed Mariënwaerdt, waar de Familie van Verschuer al sinds 1734 woont. De huidige baron Frans vertelt over zijn geboortehuis. Ook de tuinen zijn bijzonder, een rozentuin en een moestuin met een religieuze geschiedenis.

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Je zou maar 40.000 slakken hebben!
    21 oktober 2015

    Je zou maar 40.000 slakken hebben!

    Alain bezoekt een slakkenkwekerij in het Groningse Zuidbroek. Hier staan 40.000 exemplaren ‘op stal’! Het water loopt Alain in de mond.

  2. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van glazen potten naar paaspotten
    13 april 2017

    Van glazen potten naar paaspotten

    Heb je nog glazen potten en speelgoed boerderijdieren liggen? Met deze dieren maak je deze...

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Smoothie avocado en banaan
    10 januari 2017

    Smoothie avocado en banaan

    Sharon maakt bij de parelcouscous een heerlijke smoothie. Hier in gaat banaan, munt, kokoswater...

  4. Recept
    2.857145
    Stilstaand beeld van Gevulde broodsoep met jenever
    16 maart 2018

    Gevulde broodsoep met jenever

    Leon proeft vandaag ecojenever en gaat daarvoor naar de bakker, want stokers Chris en Nico halen daar een bestanddeel voor hun drank vandaan: oud brood. Met de drank maakt Leon een lekker gerecht.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Hollandse snoekbaars op je bord
    4 november 2015

    Hollandse snoekbaars op je bord

    Alain zakt met een bootje de Westeinderplassen af, op jacht naar snoekbaars samen met beroepsvisser Theo Rekelhof.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Limburgse pasta
    10 maart 2016

    Limburgse pasta

    Culinair expert Alain Caron bezoekt in het Limburgse Beek pastamaker Ruud Souren die pasta met...

  7. Recept
    4
    Stilstaand beeld van We eten witlofkroketten!
    5 januari 2016

    We eten witlofkroketten!

    Ramon gaat aan de slag met groente van het seizoen: witlof. Hij maakt er wat verrassends mee: witlofkroketten!

  8. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Besdragende maretak
    22 december 2016

    Besdragende maretak

    Ad vertelt over zijn bijzondere collectie planten en met name over zijn trots: de besdragende maretak, in de feestdagen beter bekend als mistletoe.

Pagina's