21 december 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 21 december 2017

In de week voor kerst maken alle koks van BinnensteBuiten één gang voor het kerstmenu. De gangen zijn ook los te maken, maar vormen samen een mooi diner. Kies er dus van wat je lekker vindt of maak het allemaal. Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt twee smakelijke bijgerechten die goed passen bij de kip van Alains hoofdgerecht. Met Maarten Hogeveen gaat ze in een walhalla voor koks tussen honderden producten uit de hele wereld op zoek naar mooie ingrediënten. Ze gebruikt bijzondere specerijen, o.a. voor een bijgerecht met freekeh.

In IJsselstein wonen Jochem en Gerline Lekkerkerker met hun gezin in een boerderij, waar Jochem al zijn hele leven woont. In zijn ouderlijk huis hebben zij er voor gekozen om alle ruimtes zoveel mogelijk te behouden. Hierdoor is het karakter van de boerderij met de aparte ruimtes intact gebleven en hebben alle kamers nog veel authentieke kenmerken. Zo komen de planken van de fijne hoekbank nog van een oude kaasmakerij die vroeger ook in de boerderij zat. Kerst is voor dit gezin het belangrijkste feest van het jaar en voor Gerline is het dan ook wezenlijk dat het huis juist in deze periode een fijne sfeer heeft.

Hoe normaal je achtertuin ook is: als je er lang genoeg aan werkt, wordt deze vanzelf bijzonder. De tuin van Riny Vogels en Nellie de Boer is niet de grootste van het dorp. Er staan geen bijzondere planten in, tenminste niet in de winter. Toch kom je hier ogen tekort. De helft van het jaar staat deze tuin namelijk in het teken van de twee feestdagen van december: kerst. Riny zegt dat hij niets heeft met kerst, maar zijn vrouw weet wel beter: 'Hij wil alle mensen die komen kijken een blij gevoel geven. Dát is nou precies het kerstgevoel'.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    3.857145
    Stilstaand beeld van Côte de boeuf met rode wijn saus
    11 april 2018

    Côte de boeuf met rode wijn saus

    Alain maakt op landgoed Croy in Aarle-Rixtel kennis met een bijzonder Italiaans koeienras: de marchigiana. Hij maakt een heerlijk gerechtje: côte de boeuf met rode wijn saus.

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Varkens met leefruimte
    17 mei 2016

    Varkens met leefruimte

    Marijke Koenen is varkenshouder in het Brabantse dorpje Erp. Nu zijn er in Brabant wel meer...

  3. Recept
    3.09091
    Stilstaand beeld van Vis uit de houtoven
    13 april 2018

    Vis uit de houtoven

    In een Rotterdams restaurant heeft Leon een ontmoeting met Remco, die werkt vanuit de visie dat het eten in het restaurant duurzaam en lokaal moet zijn. Leon maakt een lekker gerecht met vis.

  4. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Hortus Alkmaar
    25 oktober 2016

    Hortus Alkmaar

    De Hortus in Alkmaar is uniek in Nederland vanwege de collectie geneeskrachtige planten.

  5. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Snoekbaars uit het Alkmaardermeer
    20 maart 2018

    Snoekbaars uit het Alkmaardermeer

    Alain zoekt het water op: hij gaat het Alkmaardermeer op om op snoekbaars te vissen. Alain ontmoet Koen ie alles weet van zoetwatervissen. Hij maakt samen met Koen een gerecht met de snoekbaars die hij heeft gevangen.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Low budget tuinieren
    18 november 2015

    Low budget tuinieren

    Liesbeth en Erwin hebben hun huisje van binnen zo goed op orde, dat er voor de voortuin eigenlijk geen budget meer is. Een uitdaging dus, voor Martin.

  7. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Oude en nieuwe boerderij
    29 november 2016

    Oude en nieuwe boerderij

    De voorkant van de boerderij van Hugo en Antoinette hebben ze intact gehouden. De achterkant bouwen ze op een moderne wijze uit.

  8. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Boerderij Wakkeren Dijk
    20 oktober 2017

    Boerderij Wakkeren Dijk

    In Eemnes wonen Thomas en Mariska in een boerderij uit 1703. Met respect voor de historie is de hele woning opgeknapt tot luxe woonhuis met een prachtige open nok.

Pagina's