8 mei 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 8 mei 2018

Ook chef-kok Sharon de Miranda geeft een Friese twist aan haar maaltijd. Ze maakt soep met bruine bonen en daarbij serveert ze wentelteefjes van Fries suikerbrood!

In het Friese Buitenpost ligt de drie en halve hectare grote kruidentuin De Kruidhof. Directeur Jan Willem Zwart drong als kleine jongen stiekem de tuin binnen om aardbeitjes te plukken, maar inmiddels mag hij plukken wat ie wil, want hij is er nu de directeur. In de zeventien verschillende thematuinen groeien maar liefst tweeduizend soorten.

In Goutum-zuid, een buurtschap onder de rook van Leeuwarden, wonen Gerben Sikkema en Stijnie Bijlsma sinds twee jaar in één van de vier duurzaam en levensloopbestendig gebouwde huizen met een uniek dorpsgezicht. Het is een nieuwbouwproject en trekt vooral op zondag veel bekijks, want het gebouw is gebouwd in de vorm van een kerk, inclusief kerktoren met haan! Leuk detail, ook al heeft de kerk geen religieuze functie meer, toch werd de opening verricht door de dominee van het buurdorp Goutum.

Ook leuk om te kijken

  1. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Veenweidegebied de Ronde Hoep
    16 mei 2016

    Veenweidegebied de Ronde Hoep

    Vogelaar en bioloog Camilla Dreef bezoekt het veenweidegebied De Ronde Hoep bij Ouderkerk aan de...

  2. Recept
    1.25
    Stilstaand beeld van Snoekbaars met Opperdoezer ronde
    23 september 2016

    Snoekbaars met Opperdoezer ronde

    Leon maakt een gerecht voor bij de jenever. Snoekbaars met Opperdoezer ronde, boerenboter, peterselie en citroen.

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Duurzame pentagram
    22 september 2016

    Duurzame pentagram

    Koen en Maria wonen in Zeewolde in een hofje met duurzame woningen. De vijfhoek oftewel pentagram is het uitgangspunt.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Opzoek naar producten voor het bijgerecht
    21 december 2017

    Opzoek naar producten voor het bijgerecht

    Nadia maakt twee smakelijke bijgerechten die goed passen bij de kip van Alains hoofdgerecht. Met Maarten Hogeveen gaat ze in een walhalla voor koks tussen honderden producten uit de hele wereld op zoek naar mooie ingrediënten.

  5. Recept
    3.6
    Stilstaand beeld van Kabeljauw gemarineerd in olijfolie
    9 februari 2018

    Kabeljauw gemarineerd in olijfolie

    Olijfolie is voor Alain natuurlijk geen onbekend ingrediënt. Maar olijfolie sommelier Marije Passos laat hem zien dat er nog veel meer over olijfolie te vertellen is. Natuurlijk kookt hij met de olijfolie die hij proeft.

  6. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Oesters met aardappelen en whisky
    22 januari 2016

    Oesters met aardappelen en whisky

    Alain proeft Twentse whisky en maakt er een passend gerecht bij!

  7. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Recept: pompoensoep met focaccia
    8 oktober 2015

    Recept: pompoensoep met focaccia

    Het pompoenseizoen is aangebroken en daarom bereidt chef-kok Ramon Brugman een heerlijke betaalbare maaltijd met pompoensoep.

  8. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van dennenappels naar tafelschikking
    20 december 2016

    Van dennenappels naar tafelschikking

    Hoe je met dennenappels leuke tafelschikking kan maken zie je hier. Het is heel simpel maar wel...

Pagina's