Wentelteefjes van Fries suikerbrood
Ook chef-kok Sharon de Miranda geeft een Friese twist aan haar maaltijd. Ze maakt soep met bruine bonen en daarbij serveert ze wentelteefjes van Fries suikerbrood!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de soep800 ggegaarde bruine bonen
-
200 ggerookte spekblokjes
-
1ambachtelijke rookworst
-
2kipfilets
-
1winterpeen
-
1prei
-
1halve knolselderij
-
1bosje selderij
-
4tomaten
-
6 dlwater
-
1laurierblaadje
-
2kruidnagels
-
Voor de wentelteefjes10sneetjes suikerbrood
-
250 mlmelk
-
2eieren
-
2theelepels kaneel
-
1theelepel amandelessence
-
•roomboter
-
Voor de wentelteefjes maak je eerst het beslag. Klop hiervoor de eieren door de melk en roer er vervolgens de kaneel en de amandelessence doorheen.
-
Wentel de sneetjes suikerbrood door het beslag en leg ze vervolgens naast elkaar op een bord. Giet er als laatste nog een beetje beslag over en laat dit goed intrekken.
-
Bak in een koekenpan met een klontje roomboter de wentelteefjes goudbruin in ongeveer 2 minuten aan beide kanten.
-
Voor de soep bakken we de spekblokjes in een soeppan goudbruin.
-
Snij ondertussen de prei, knolselderij en de winterpeen in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak deze met de spekblokjes mee en blus het vervolgens af met het water.
-
Voeg de bruine bonen eraan toe en de kipfilets
-
Snij de tomaten en partjes en voeg deze toe aan de soep. Dan doe je het laurierblaadje en de kruidnagels erbij en laat dit 20 min koken.
-
Haal de kipfilets uit de soep en pluis deze uit. Als de kip gepluisd is doe je deze weer terug in de pan.
-
Hak het bosje selderij fijn voeg deze er aan toe en verwijder de pan van het vuur.
- Eet smakelijk!