Wentelteefjes van Fries suikerbrood
Ook chef-kok Sharon de Miranda geeft een Friese twist aan haar maaltijd. Ze maakt soep met bruine bonen en daarbij serveert ze wentelteefjes van Fries suikerbrood!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de soep800 ggegaarde bruine bonen
-
200 ggerookte spekblokjes
-
1ambachtelijke rookworst
-
2kipfilets
-
1winterpeen
-
1prei
-
1halve knolselderij
-
1bosje selderij
-
4tomaten
-
6 dlwater
-
1laurierblaadje
-
2kruidnagels
-
Voor de wentelteefjes10sneetjes suikerbrood
-
250 mlmelk
-
2eieren
-
2theelepels kaneel
-
1theelepel amandelessence
-
•roomboter
-
Voor de wentelteefjes maak je eerst het beslag. Klop hiervoor de eieren door de melk en roer er vervolgens de kaneel en de amandelessence doorheen.
-
Wentel de sneetjes suikerbrood door het beslag en leg ze vervolgens naast elkaar op een bord. Giet er als laatste nog een beetje beslag over en laat dit goed intrekken.
-
Bak in een koekenpan met een klontje roomboter de wentelteefjes goudbruin in ongeveer 2 minuten aan beide kanten.
-
Voor de soep bakken we de spekblokjes in een soeppan goudbruin.
-
Snij ondertussen de prei, knolselderij en de winterpeen in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak deze met de spekblokjes mee en blus het vervolgens af met het water.
-
Voeg de bruine bonen eraan toe en de kipfilets
-
Snij de tomaten en partjes en voeg deze toe aan de soep. Dan doe je het laurierblaadje en de kruidnagels erbij en laat dit 20 min koken.
-
Haal de kipfilets uit de soep en pluis deze uit. Als de kip gepluisd is doe je deze weer terug in de pan.
-
Hak het bosje selderij fijn voeg deze er aan toe en verwijder de pan van het vuur.
- Eet smakelijk!