BinnensteBuiten duikt in de verborgen wereld van vakwerk. Kijk mee met al die makers en hun grenzeloze passie voor handwerk. 10x de pracht van het ambacht op een rij. Wat spreekt jou het meeste aan?

Samen glas maken in Ootmarsum

Glasmaker Mark is altijd in beweging in zijn atelier. Op muziek maakt hij met de hulp van zijn vrouw Tamara de mooiste objecten. Er komt veel gevoel kijken bij zijn creaties.

Bekijk de video

De verstilde schoonheid van taxidermie

Erwin en Sophie maken van de dood iets moois, want ze zetten overleden dieren op. Al vanaf kinds af aan hadden ze beide een voorliefde voor taxidermie. Dat brengt ze nu op de meest uiteenlopende plekken.  

Bekijk de video

Klim mee de kerktoren in!

Rosemarie Seuntiëns maakt muziek op een heel groot instrument, met de stad als haar publiek. Als een van de weinige vrouwelijke beiaardiers beklimt ze elke dag de torens van verschillende kerken om haar vak te beoefenen.

Bekijk de video

Knap kunstje Angisa vouwen in Amsterdam

Andy Arduin leert van zijn oma de kunst van het Angisa hoofddoeken vouwen. Deze hoofddoek hoort bij de Afro-Surinaamse klederdracht, de koto. Niet zomaar iets voor op je hoofd, deze doeken vertellen een verhaal. 

Bekijk de video
agnisa vouwen

Vioolbouwer werkt met oude technieken

Chaim bouwt en repareert violen in zijn winkel en werkplaats in Amsterdam. Dat doet hij met liefde voor zijn klanten, maar hij stopt ook ontelbare uren werk in de antieke viool van zijn zoontje.

Bekijk de video

De kunst van de Zeeuwse kappen

De Zeeuwse Jankees buigt zich elke dag over het maken en herstellen van klederdracht mutsen. Hij vindt het belangrijk dat de kappen een nieuw leven krijgen en dat deze ambacht niet verloren gaat.

Bekijk de video

De Hindelooper schilderkunst

Het Friese Hindeloopen staat bekend om de Hindelooper kunst. Johan Stallman maakt de meubels van hout en zijn broer Titus beschilderd deze. Samen zijn ze de vierde generatie Hindeloopen meubel makers.

Bekijk de video

Unieke touwslagerij in Gorssel

Albert Steenbergen is de vierde generatie touwslager in het bedrijf wat al sinds 1900 bestaat. Vader Gerrit loopt, ondanks hij al gepensioneerd is, nog vaak rond op de touwslagerij. 

Bekijk de video

Het geheim van de meestersmid in Kampen

Voor Sven uit Kampen geen saai kantoor. Hij neemt een eeuwenoude smederij uit 1768 over, hier maakt en restaureert hij kunstwerken van metaal. Zijn werkplek is niet altijd even praktisch, maar wel uniek!

Bekijk de video

Glas-in-lood leggen in oude deuren

Peter en Bianca Ulle maken van oude deuren een nieuw kunstwerk. Met de glas-in-lood ambacht die zij beiden beoefenen, krijgen oude deuren weer een nieuw voorkomen.

Bekijk de video