In Hengelo beoefent Lot Strijker het vak van pinstriping. Ze tekent fijne, dunne lijnen op bijvoorbeeld auto's of motoren. Een nauwkeurig werkje waar je écht een vaste hand voor nodig hebt. Want elk lijntje teken je één keer. Kijk mee in haar werkplaats

Fotografie: Liesbeth Disbergen
7 minuten
'Ik vind het belangrijk om het oude ambacht in ere te houden'
Lot Strijker | Pinstriper

De Amerikaanse droom

Vooral in Amerika is pinstriping erg populair. Vroeger ging Lot al met haar ouders mee naar evenementen met Amerikaanse auto's. Daar stond altijd een pinstriper en uiteindelijk raapte ze al haar moet bij elkaar en stapte op hem af om te vragen hoe zij ook pinstriper kon worden. De man daagde haar uit om eerst maar eens met haar eyeliner rechte lijnen te trekken en zo een jaar lang te oefenen. En dat is precies wat Lot heeft gedaan. 

Alles met links

Lot is linkshandig en dat is zeker in het wereldje van pinstripen uniek. Om niet continue de verf uit te vegen, daarom werkt ze ook van rechts naar links. Met haar rechteroog ziet Lot ook nog eens geen diepte en dat maakt haar werk extra uitdagend. Zo wil Lot aan anderen laten zien dat als je een vak echt leuk vindt, je met enorme gedrevenheid heel ver kan komen.

Je hebt een hele vaste hand nodig voor pinstripen
Lot Strijker | Pinstriper

Uniek vakwerk

Lot is de enige vrouwelijke pinstriper in Nederland en ze is dolgelukkig dat ze van haar hobby haar werk heeft kunnen maken. Elk object krijgt een unieke look en ze legt in elk ontwerp heel veel van haarzelf.

'Ik stop pas als ik begin te trillen'
Lot Strijker | Pinstriper
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum