Ontwerper Birgitta Gadellaa woont in een voormalige Amsterdamse kapsalon uit 1900 met een bijzonder verhaal. Elke ruimte weerspiegelt haar liefde voor kunst, fotografie en haar talent voor de meest creatieve DIY's. Kijk mee in haar huis, waar zij leeft met veel respect voor de rijke geschiedenis van dit pand en de voormalige bewoners.

Hier woonde een Joodse familie

Voor de Tweede Wereldoorlog was dit huis een Joodse kapsalon waar in de voorkamer werd geknipt. Een tragisch lot treft het kappersgezin dat hier woont als zij tijdens de oorlog door de Duitsers worden opgehaald. Vader, moeder en zoon worden afgevoerd. Het dochtertje (6) verstopt zich onder een kast in huis. Zij overleeft als enige van dit gezin de oorlog. Om het gezin te herdenken zitten er koperen gedenkstenen in de stoep voor het huis.

Birgitta woont nu in dit bijzondere huis met een verhaal

Duurzame DIY levensstijl

Inmiddels woont Birgitta hier ruim dertig jaar en heeft de woning creatief vormgegeven. Veel nieuwe spullen komen er bij Birgitta niet in, zij heeft een grote passie voor tweedehands. ‘Ik wil niets nieuws meer kopen, behalve een tandenborstel.’ Op de piano, televisie en het bed na, is vrijwel álles in huis tweedehands. Ze haalt spullen van de kringloop of het vuilnis en maakt veel zelf. 

Lampenkap van behang, knikker lamp van een oude pot augurken en miniatuur krukjes van champagnekurken
Bekijk Birgitta's zelfgemaakte creaties

Meer zien van dit huis?

Bekijk de video en raak geïnspireerd door de kleuren, bloemenpatronen en fantastische DIY's van Birgitta.

Bekijk de video
Birgitta