Lidian en Louk wonen met hun dochter Mia op de benedenverdieping van een oud herenhuis. Ze hebben het huis flink gerenoveerd en zo heeft het zijn charme teruggekregen. De klassieke elementen in een modern jasje maakt het een eigentijds droomhuis. Kijk mee!
'Na dit huis weet ik zeker dat ik nooit meer in iets ‘nieuws’ kan wonen.'
Lidian van Megen | Portret- en modefotograaf

De perfecte kleur groen

Lidian en Louk waren direct verliefd op de authentieke elementen. De zware voordeur en de tussendeuren met het geslepen glas. Het had weinig meer nodig dan een nieuwe lik verf. 'We hadden deze olijfgroene kleur al uitgekozen toen we er tijdens het schuren achter kwamen dat precies die kleur er ooit eerder ook al heeft gezeten. Dat bevestigde ons idee dat deze kleur bij het huis past.'

Klassieke kleuren

Veel mensen vinden dat Louk en Lidian een enorm uitgesproken en hippe kleur hebben gekozen voor de keuken. 'Dat vind ik grappig, want het is eigenlijk een hele klassieke kleur die de oude meesters ook gebruikten in hun schilderijen.' Teylers, het oudste museum van Nederland hier in Haarlem, heeft het bijvoorbeeld ook op de muur.

'Omdat de slaapkamer aan de voorkant van het huis zit is het 's ochtends heerlijk wakker worden met de zon.'
Louk Derks | Art director

Van voormalige herenkamer naar slaap- en badkamer

De slaapkamer zit in de voormalige herenkamer. Dat is te zien aan het klassieke plafond. Achter het bed bevindt zich de badkamer. Lidian en Louk wilde de plafond ornamenten natuurlijk graag behouden, daarom loopt de muur niet helemaal door naar boven. De marmeren wastafel is de blikvanger van de badkamer en die hebben Louk en Lidian zelf ontworpen. 

wonen haarlem

Meer zien?

Krijg je geen genoeg van dit prachtige huis? Bekijk hier de hele video

Bekijk de video
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum