Met hulp van buren en vrienden bouwen Wouter en Daphne hun eigen houten huis in Almere. Ze hebben aandacht voor materialen en slimme oplossingen en zo wordt dit bouwpakket écht een fijn thuis met zicht op het Oostvaarders bos.

Fotografie: Sheena Schouwink

Van stad naar groen

Daphne en Wouter woonden in Amsterdam en waren hard opzoek naar een eigen huis. Dat is niet zo makkelijk in de grote stad en zo kwamen de twee in Almere terecht. Een huisje midden in de natuur past helemaal bij hun wensen.

Veel handen maken licht werk

Het huis is een wikihuis. Dat houdt in dat het als het ware in een bouwpakket geleverd. Net zoals de rest van de woningen in deze wijk. Samen met hun buren gingen ze aan de gang. Iedereen kon elkaar helpen en van elkaar leren, dat schepte echt een band. 

Puntjes op de i

Met een handleiding in de hand en heel veel bouwuren hebben Daphne en Wouter een prachtig eigen huis gerealiseerd. Maar het klussen moet nog wel even doorgaan om het helemaal perfect te maken.

'We zijn er helemaal voor gegaan en dat heeft goed uitgepakt'
Wouter en Daphne

Kartonnen ontwerpen komen tot leven

Werkelijk elk detail in huis is zelf ontworpen. Zo was er ook veel ruimte voor handige oplossingen zoals een wasrek dat uit het plafond komt en een wc-deur die magnetisch sluit. Wouter en Daphne wilde graag de vorm creëren van een typisch huis. Ze hebben heel wat lopen vouwen met karton en dat uiteindelijk kunnen realiseren. 

'Hier wonen was een van de beste beslissingen uit ons leven'
Wouter en Daphne
Een zelfgebouwd droomhuis met uitzicht op het Oostvaardersbos

Meer zien?

Nog meer zien van alle handige uitvindingen in dit huis? Bekijk de hele video hier!

Bekijk de video
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum