Anca heeft een grote passie voor kunst en interieur met karakter. Overal in haar huis vind je vintage meubels en decoraties met een verhaal. Ze voelt zich helemaal thuis in dit arbeidershuisje midden in de polder.

Fotografie: Marjon Lukje

Muur met karakter

Het huis zag er eerst nogal gedateerd uit en het kon een flinke opknapbeurt gebruiken. Toen Anca het behang van de muur aftrok vond ze het juist heel gaaf om zo te houden. 'Iedereen zegt altijd dat de muur niet af is, maar ik vind dat juist heel erg leuk. Het geeft karakter en sfeer aan het huis.'

Creatieve vondsten

Anca is dol op vintage spullen. Bijna alles wat je bij haar thuis ziet is zelfgemaakt of tweedehands. Zelfs de keuken. Ze heeft enkel de deurtjes wat gepimpt om het sfeervoller te maken. Nu is het helemaal haar smaak!

Het zonnetje in de gang

In de hal heeft Anca juist wel gekozen voor een kleurtje. 'Ik ben zelf niet zo heel erg van de kleur maar op deze plek kom ik niet heel vaak dus dan verveeld het niet zo gauw.' Met de zon op de muur geeft het een prachtig effect.

Liefde voor houtskool

Tekenen is Anca haar lust en leven. Ze haalt veel inspiratie voor haar kunstwerken en gedichten uit haar eigen ervaringen en omgeving. Haar huis hangt vol met prachtige werken. In haar werkkamer kan ze fijn tekenen met uitzicht over de polder. Wie wil dat nou niet?

Geschreven door
Elisa Bakker
Datum