In Leeuwarden wonen Herman en Joke in een statig pand uit 1906 vól met antieke verzamelingen. Het is een waar museum geworden. Met de prachtige glas in lood ramen neemt dit huis je mee terug in de tijd. Kijk je mee?
'Toen we hier voor het eerst binnenkwamen waren we meteen verliefd'
Joke van Houten | Eigenaar antiekwinkel
'Het huis is gebouwd in de art nouveau periode, met extra aandacht voor details'
Herman Dolstra | Eigenaar antiekwinkel

Een eigen stijl

Joke en Herman gingen talloze markten af in binnen en buiten land om de perfecte antieke pareltjes te vinden voor in hun huis. Ze combineren allerlei verschillende stijlen en maken het zo helemaal eigen. 'We moeten het mooi vinden en het moet allemaal écht oud zijn, geen namaak'

Tweedehands zoektocht

Door de prijzige verbouwing van het pand hadden Herman en Joke wat minder te besteden aan het interieur. Zo leerde ze recyclen en hergebruiken. Ze gingen bijvoorbeeld containers na of kregen spullen van familie. En zo is die verzameling ontstaan en wordt nog steeds uitgebreid. 

Verliefd op een raam

In België werden Herman en Joke op slag verliefd op een groot glas in lood raam. Maar om die in huis te krijgen moest er nog het een en ander gebeuren. Het stel bouwde uit en het raam komt nu volop tot zijn recht. En er is ook nog eens meer ruimte voor de verzameling! Win-win.

'Met zo'n pand ben je nooit klaar. Maar we hebben wel al een heel voldaan gevoel als we ernaar kijken'
Herman Dolstra | Eigenaar antiekwinkel
Glas in lood huis Leeuwarden

Meer zien?

Kan je niet genoeg krijgen van dit prachtige huis? Bekijk hier de hele video

Bekijk de video
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum