In Eesergroen in Drenthe wonen Eric en Ina gelukkig samen in een oude boerenschuur. De oude jeugdliefdes vielen na bijna 30 jaar opnieuw voor elkaar en genieten nu van de landelijke rust, ruimte en hun eigenzinnige interieur. Een huis vol liefde en creativiteit!

Fotografie: Marjon Lukje

Soulmates

Eric en Ina kennen elkaar al hun hele leven. Zo'n 28 jaar geleden kregen ze verkering, maar het ging uit. Ze kregen andere relaties, maar vergeten elkaar nooit. Bijna 30 jaar later slaat de vonk opnieuw over. En in 2012 besluiten ze in deze bijzondere schuurwoning te trouwen en in te trekken. Het huis was van de moeder van Eric, zij verhuist naar een kleinere woning verderop in de straat en zo kan het stel haar heel praktisch mantelzorg verlenen.

Gezellig samen aan de bar

Eric en Ina vallen als een blok voor de fantastische grote ruimte in het huis. Aan de gebinten en balken zie je duidelijk de kenmerken van een oude boerenschuur. De bar in de grote ruimte verklapt dat dit vroeger werd gebruikt als groepsaccommodatie. Nu is de bar ideaal voor feestjes!  

Kleurrijke accenten met mediterraanse tegels

Ina werkt in een ziekenhuis en Eric is timmerman. Alles in huis is door hem verbouwd! Qua stijl en interieur vinden ze elkaar met gemak. 'Wij hoeven niets te overleggen', zegt Ina. Sprekend zijn de kleurrijke-mediterraanse tegels en de katholieke beelden. Het stel is niet gelovig, maar ze vinden de beelden wel erg mooi.

'We hebben dezelfde stijl. We hoeven nooit te overleggen'
Ina Boekhoven | bewoner

Genoeg plek voor Job, Joop en Jaap

Overal om het huis heen is groen te zien en daar maken de bewoners graag gebruik van. In de tuin staan overkappingen, buitenkeukens, schuurtjes en is er genoeg plek voor hun drie labradors (Job, Joop en Jaap).

Landelijk schuurhuis | Fotografie: Marjon Lukje

Kijk hier de video

Wil je nog meer zien van deze kleurrijke boerenschuur? Bekijk dan hier het item. 

Bekijk de video
Geschreven door
Zoë Oerlemans
Datum