In Leiden worden de gebouwen van de meelfabriek nieuw leven ingeblazen en nieuwe gebouwen worden toegevoegd. Lia en Erik wonen met veel trots in hun loft in een van de oude gebouwen. Een ruimtelijke plek met veel licht en handige oplossingen om de ruimte optimaal te gebruiken. Benieuwd? Kijk dan verder!

Fotografie: Roos Eijmers

Rollende meubels

Toen Erik en Lia voor het eerst hun toekomstige thuis zagen was het nog een kale bouwval. Toch had het iets bijzonders en puurs volgens de twee. Ze mochten alle ruimtes helemaal zelf indelen. Van de muren tot de stopcontacten. Een enorme luxe, maar ook een uitdaging om al die keuzes te maken. Daarom bedachten Lia en Erik de oplossing om zoveel mogelijk op wielen te zetten.

Eer aan de geschiedenis

In het Riffellokaal gebouw waar Lia en Erik wonen werden vroeger de walsen geslepen waar het graan mee werd gemalen, het zogenaamde riffelen. Dat malen gebeurde in het gebouw ernaast. Je ziet nog veel elementen in de loft die je doen denken aan alle historie. Zoals de stalen balken. Die laten niet alleen zien hoe de fabriek in elkaar zat, maar het is ook nog eens praktisch! Lia en Erik kunnen veel ophangen met magneten. Zoals foto’s, maar ook lampen en zelfs hun gordijnen.

Tuintje in huis

Lia en Erik vielen als een blok voor alle ramen. Het zorgt voor veel licht en warmte in het appartement. Het zijn zelfs nog de oorspronkelijke ramen van de fabriek. Ook de plantjes van Lia kunnen hun geluk niet op met al het zonlicht. Zo kan ze toch het gevoel van een tuin creëren.

In de wolken

Dat je zoveel ruimte beleving hebt in zo'n hoog appartement had Lia niet verwacht. De wolken, de regen, de zon, je kan alles zo goed meemaken. 'Het is een cadeau om in deze loft oud te worden.'

Geschreven door
Elisa Bakker
Datum