Tiny house pionier Marjolein Jonker woont sinds een half jaar in dit prachtige huisje in Olst, boven Deventer. Een enorme upgrade van haar vorige tiny house in Alkmaar van 16m2. Nu woont ze royaal op 24m2 met meer comfort, luxe en duurzame oplossingen in het huis. Kijk mee!
Alles zit erin! Een werkkamer, woonkamer, badkamer en Marjolein slaapt boven de keuken
Tiny wonen op 24m2

Tiny house pionier

Marjolein is dé tiny house pionier van Nederland. Ze wilde altijd al graag in een klein huisje wonen en kwam zo de tiny houses in Amerika op het spoor. Daar werd ze enorm enthousiast van, maar in Nederland waren deze nog niet te vinden. Daardoor heeft ze veel zelf uit moet vinden en is ze een expert geworden. Want alles is anders: vergunningen, bouwmaterialen, financiering, locatie vinden etc. Nu helpt ze andere mensen die een tiny house avontuur aan willen gaan. Ook geeft ze voorlichting op scholen en lezingen over duurzaamheid in de bredere zin.

Sinds ik een heel klein meisje ben droom ik eigenlijk al van een heel klein huisje met een tuintje en een paar kippen
Marjolein Jonker

Iedere meter wordt benut!

Marjolein had hiervoor een tiny house in Alkmaar van 16m2 op een stuk 'geleende' grond van de gemeente. Dat was een tijdelijk project. Nu heeft ze een stuk grond in Olst kunnen kopen om daar haar eigen huis op te bouwen. Dit is een huis geworden van 24m2 en van alle gemakken voorzien. Een droom die is uitgekomen!

Duurzame oplossingen

Marjolein Jonker heeft veel slimme oplossingen en technieken in haar nieuwe tiny house verwerkt. Zo heeft de complete kas, die aan het tiny house is gebouwd, een doorzichtig dak met zonnepanelen. Het zijn behoorlijk veel zonnepanelen, maar die heeft ze ook nodig. Het huis is namelijk volledig elektrisch en niet aangesloten op het gas of op het net. Een andere duurzame oplossing is dat de wc en de wasmachine allebei op regenwater werken.

De wc en de wasmachine werken allebei op regenwater!
Tiny wonen op 24m2
Ik ben zó blij met mijn badkamer. Hij is zó mooi! Ik heb er een tiny Hamam van gemaakt.
Marjolein Jonker
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum