Op een eilandje aan een monumentale dijk in Schagen ligt het huis van Jan en Jet. Het creatieve duo heeft de plek verbouwd tot hun droomparadijs. Neem een kijkje!
‘We hebben heel wat verbouwd, maar op dit moment zijn we helemaal tevreden en gaan we volop genieten van de omgeving.’
Jan Karsten | Hoofd technische dienst

Een museum vol prullaria

Buiten kan Jan helemaal zijn gang gaan, maar binnen heeft Jet het voor het zeggen. De woning is dan ook een weerspiegeling van haar creativiteit en staat vol met spullen. Jet is dol op engeltjes, sneeuwballen en varkens. Deze zijn door het hele huis te vinden.

‘Voor mij is dit een walhalla van prullaria. Al mijn spulletjes hebben een verhaal en een ziel.’
Jet Karsten | Zorgmedewerker

Liefde voor rood

De keuken is er een tijd geleden nieuw ingezet. Inmiddels paste de kleur niet meer bij het interieur. Jet en Jan hebben een hekel aan dingen wegdoen dus hebben ze de keuken overgespoten. ‘Jet vindt alles mooi, zolang het maar rood is dus zo kregen wij een rode keuken.’

Dierenvrienden

Toen de serre werd gebouwd was er steeds minder ruimte over als tuin. Jan en Jet hebben toen een stukje grond erbij gekocht en hier kan Jan heerlijk buiten aan de slag. In de tuin heeft de liefde voor varkens zich écht ontwikkeld en wonen Puck en Japie samen met pony Roos. Het zijn de beste vriendjes.

‘Roos kan heel veel kunstjes en lacht graag naar de camera.’
Chinouk Dekker | Verzorgster van Roos

Effe zitte

Jet wilde graag een bed en breakfast, maar dat was toch niet helemaal Jan zijn ding. Op een dag kwam hij thuis met de pipowagen en Jet mocht er mee doen wat ze wilde. Ze maakte er een heerlijk plekje van genaamd; 'Effe zitte'. Als het mooi weer is zet ze koffie en dan mag iedereen even langskomen om een praatje te maken. ‘Met mensen kletsen over levensverhalen is helemaal mijn ding.’

‘Het wc-hokje is gemaakt van de oude vloer van mijn dochter, hoe leuk is die!’
Jet Karsten | Zorgmedewerker
‘Het liefst zitten we met z’n tweetjes in de veranda en genieten van het leven hier aan de West-Friese dijk.’
Jan Karsten | Hoofd technische dienst
Een huis op een eilandje in Schagen

Meer zien?

Wil je nog meer te weten komen over het eilandje van Jan en Jet? Bekijk de video hier.

Bekijk de video
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum