In Nigtevecht wonen Vanessa en Willem op een heerlijke woonark vol bijzondere souvenirs uit hun reisverleden. Het water is als het ware hun voortuin, achtertuin én zwembad.
‘We krijgen hier een gevoel waarvan ik niet wist dat ik het had.’
Vanessa van Rijswijk | Ex-stewardess

Souvenirs van over de hele wereld

Willem en Vanessa hebben in hun leven vele reizen gemaakt en in het buitenland gewoond. Van deze avonturen hebben ze prachtige souvenirs meegebracht. Het tapijt komt uit Perzië, de bank uit Marokko, een tafel uit Thailand en ga zo maar door. Het stel is dol op het verzamelen van deze bijzondere elementen. 

'Al die souvenirs passen bij mij, het heeft een verhaal.'
Willem van Rijswijk | Gepensioneerd piloot

Houten kunstwerken en flessen uit Suriname

De houten bank en 'wokkel' die in de woonkamer staan zijn heel bijzonder. Ze zijn door een kunstenaar uit Suriname gemaakt uit een heel stuk hout. 'Echt lekker zit de bank niet, maar het is zo bijzonder. Het is gewoon kunst.' De flessen in de keuken zijn aangespoelde flessen uit Suriname. Ook de werkkamer van Willem staat vol bijzondere reisvondsten.

'Als er wind staat en je hoort het water klotsen, val je heerlijk rustig in slaap.'
Vanessa van Rijswijk | Ex-stewardess

Vertoeven op het water

Twee jaar geleden kochten Willem en Vanessa hun trots uit Friesland: bootje 'Josephine'. Hier kunnen ze heerlijk mee over de Vecht varen. 'We zijn ontzettend bevoorrecht dat we hier mogen wonen, constant een zijn met de natuur. Het is echt een feestje.'

8 minuten
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum