Een huis op Bonaire of een kasteel in België. We zijn al bij heel wat droomhuizen geweest. De mooiste pareltjes hebben we voor je op een rij gezet.

We hebben allemaal een plaatje van ons ideale huis in ons hoofd. Groots en meeslepend als een sprookje, of klein maar fijn, romantisch knus. Bij BinnensteBuiten komen alle soorten huizen aan bod, van kasteel tot omgebouwde varkensschuur. Droom weg bij een selectie van de mooiste huizen.

Bon bini!

Anne-Mieke is geboren en getogen op Bonaire. Als ze de kans krijgt om er te gaan werken, twijfelt ze geen moment. Haar huidige huis heeft ze zelfontworpen en gebouwd met haar man. “Het wordt toch altijd wat groter dan je denkt.” Ze hebben duurzame oplossingen bedacht in huis. Zo maken ze slim gebruik van de wind op het eiland en met zonwering die ze zelf kunnen sturen houden ze de warmte van de zon buiten. Een heerlijk duurzaam droomhuis! 

Bekijk de video

Sprookjeskasteel in Beveren

In Beveren staat een sprookjesachtig kasteel uit de 17e eeuw. Peter & Faith wonen hier met hun zes kinderen en grootmoeder.  Naast de prachtige antieke interieurstukken is er ook veel kunst te zien in het huis. Met bladgoud op de muren en marmeren vloeren, 10 slaapkamers en 8 badkamers is dit met recht een droomhuis te noemen. 

Bekijk de video

Twents pakhuis

Wat doe je als je een Amsterdams pakhuis zoekt, maar in Twente woont? Dan bouw je er zelf één! Daan en Christie deden inspiratie op in onze hoofdstad en bouwden hun eigen droomhuis. Aan de kleinste details is gedacht. Zo hebben ze zelfs een katrol uit Amsterdam geimporteerd. Een warm nieuwbouwhuis met de uitstraling van een oud, Amsterdams pakhuis. Wat wil je nog meer?

Bekijk de video

Rentenieren in Bedum

In Bedum woont Gert-Jan samen met zijn vrouw en kinderen in een voormalige rentenierswoning. Met een uitgebouwde serre, marmeren vloer in de hal en veel kunst uit het buitenland is het een huis om jaloers te worden. Op het plafond in de hal zit zelfs een beeldscherm waar je uitkijkt op een sterrenhemel. Wakker worden langs het boterdiep, wie wil dat nou niet?

Bekijk de video

Een industriële boederij

In het Friese Kollum staat een boerderij uit de 17e eeuw. Van buiten één en al historie, van binnen een moderne, industriële woning met bijzondere elementen. Zo hangen er turnringen in de woonkamer en heeft het stel een voorraad banken op zolder staan zodat ze af en toe kunnen afwisselen. Handig, toch? 

Bekijk de video